Guida kajakkturer

Opplev den beste padlingen Sunnmøre har å by på

Opplev den unike UNESCO-verdensarvfjorden Tafjorden skjermet for cruisetrafikk, den skjulte perlen Hjørundfjorden eller padle gjennom Jugendbyen Ålesund! Erfarne guider fra Uteguiden tar deg meg på en uforglemmelig tur der naturopplevelsen, sikkerhet og lokal mat står i fokus.

Vi har turer på flere lokasjoner på Sunnmøre – ta en titt i oversikten her for turer i området. Fra alle basene tilbyr vi også utleie av kajakker.

Ålesund

Se Jugendbyen fra en havkajakk

Bli med på en helt spesiell og sentrumsnær kajakkpadling midt i Ålesund sentrum. Turen har utgangspunkt i Uteguidens lokaler plassert midt i Brosundet. Padle deg rolig gjennom Jugendbyen før du slår følge på en av flere ulike turer.

Valldal

Storslått natur skjermet fra båttrafikk

Med Valldal som utgangspunkt kan du oppleve stillhet og ro på Norddalsfjorden og i UNESCO-verdensarvfjorden Tafjorden. Begge er skjermet for cruisetrafikk og større båter. Nyt den unike naturen med fosser som dundrer i fjorden, idylliske fjellgårder og ikke minst en fjord som er uoppdaget og vår lille hemmelighet. Sjekk de forskjellige turene og finn en som passer for deg!

Romsdal

Molde
Dette er en padletur langs nordsiden av Seterøya mot Hjertøya og gjennom den vakre lagunen som ligger i le for storm og vind midt i de såkalte vakre «Moldivene».

Åndalsnes
En rundtur innover mot Isfjorden omringet av de majestetiske Romsdalsalpene .

Hellesylt og Hjørundfjorden

Fra Sunnylvsfjorden til Geirangerfjorden
En annen fascinerende kajakktur, hvor du kan oppleve fjordlandskapet med Hellesylt som utgangspunkt. Dette er en dagstur som også passer for familier. Alternativt kan du bli med på en fantastisk todagerstur gjennom hele verdensarvfjorden Geirangerfjord, hvor vi ender opp i Geiranger.

En bortgjemt padleperle
Hjørundfjorden er en relativt ukjent fjord midt i Sunnmørsalpane som absolutt er verdt å få med seg. Her kan du padle i fred og ro blant noen av Norges mest kjente og villeste fjell. Turen i Hjørundfjorden er en heldagstur der du får oppleve det beste denne fjorden har å by på av padling, dyreliv og utsikt. Startpunkt på Øye i fjordarmen Norangsfjorden.

Kajakkturer over flere dager

2 dager med kajakk i Geirangerfjorden
Vil du være med oss en 2 dager kajakktur i et dramatisk landskap, padle inn Geirangerfjorden som er på UNESCO verdensarvliste. Vi padler fra Hellesylt til Geiranger, vi stopper langs fjordkanten, spiser lunsj, nyter en deilig middag på kvelden rundt et koselig bål. Camper rett ved fjorden og kanskje vi ser fugler, fisk som hopper i fjorden eller noen av verdens største cruisebåter som kjører forbi. Få med deg severdigheter som 7 søstre, Knivsflå og Skageflå.

4 dager med kajakk og fjelltur i hjørundfjorden
Dette er en tur får oppleve det beste av Hjørundfjorden. Fjellturer til spisse topper og overnatting med nydelig utsikt. Vi padler innover dype fjorder og har to majestetiske fjellturer til Trandalshatten og Saksa. Vi padler hele strekningen fra Ålesund til Øye i Norangsfjorden med overnattinger på Molaupen, Trandal og Urke. Dette er turen for de som er i god form og har erfaring med havkajakk fra før.

Utleie havkajakk

Hos oss kan du leie alt du trenger av utstyr til det neste padleeventyret ditt! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal.

  • Enkle havkajakker
  • Doble havkajakker
  • Padleårer, vest og spruttrekk
  • Telt
  • Annet turutstyr

Våttkort er påkrevd for leie av enkeltkajakk. Skal du padle alene krever vi grunnkurs. For å leie en dobbelkajakk trenger du ikke kurs, men må ha tidligere erfaring.

Utleieportal