Uteguiden AS

Fjellføring, Kurs & Event

Velkommen til vår bakgård

Uteguiden AS er den ledende guide firmaen i Sunnmørsalpene. Vi tilbyr et bredt spekter av opplevelser året rundt, alt fra skiturer og klatring til padling og breturer. Vårt mål har alltid vært og vil alltid være å tilby de beste guidene og de beste opplevelser mellom dype fjorder og spisse tinder.

Vår historie

Uteguiden ble startet i 2008 og ble et AS i 2012, dette var og året vi startet opp virksomheten i Norge. Oscar kom til Stranda i 2009 og såg med en gang potensialen for området, med sine tidligere erfaringer av guiding og aktiviteter fra før.
Første året arbeidet han i firmaet sjølv men det siste årene har firmaet vokst veldig fort med 5 guider som guider på fulltid gjennom vinteren og opp mot 20 stk på de meste.

Vår målsetting har alltid vært å fokusere på våre kunder og levere noe som våre konkurrenter har vanskelig å matche.

Blandt våre kunder de siste par årene har vi hatt Salomon Freeski TV, Field Productions, Warren Miller Entertainment, O’neill, Nuit de la Glisse, Helly Hansen, Peak Performance blant mange andre.

I 2016 kommer vi til et nytt mål da vi tok over et lokalt her på Stranda, og nå har vår egen guide kontor. Her kan du stikke innom å bestille turer, leie utstyr, og bare henge ut.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Sunnmørsalpene.

Oscar Almgren

Oscar Almgren

Guide / Daglig leder

Guide/instruktør på alle aktiviteter som arrangeres i firmaet. Oscar er utdannet brefører, skredekspert og fjellfører med høy kompetanse innen skred og førstehjelp. Tidligere har Oscar jobbet i Kittelfjäll, Abisko, Åre og Stranda med heliski, toppturer, isklatring, offpistguiding, skredkurs, breturer, rafting, elvekajakk m.m. Oscar jobber også som observatør på Sunnmøre for den regionale snøskredvarslingen i Norge, tidligare har han været sjef for skipatruljen på Strandafjellet.

CAA Avalanche Operations Level 2

SLAO Lavin 2

NF-Godkjent brefører

NF-Godkjent Skredinstruktør

Sertifierad Fjelledare

SLAO Skidpatrulje

Medlem i NARG (Norske Alpina Redningsgrupper)

Reidmar Rundberg

Reidmar Rundberg

Guide / Instruktør

Jobbar denna sommar i Ålesund på vårt nya aktivitetscenter med alle turer som utgår herfra. Til dagleg bur & jobber Reidmar i Åre. Der hovedfokus om vinteren er som guide/skiinstruktør, toppturer, frikjøring. Tidligere har han og jobbet som guide/kajakkinstruktør i Norge.

Sertifisert Fjelledere
SLAO LAVIN 1
Skidinstruktör nivå 4
NPF Aktivitetsledere havkajakk
Godkjent raftingguide

Patrik Lindgren

Patrik Lindgren

Guide / Instruktør

Siden 2013 har Patrik jobbet som fjellfører på Kebnekaise Fjellstasjon, sommer og vinter. Han er et av sesongens nye tilskudd i Uteguiden her på Stranda og vi er veldig glade for å ha fått med Patrik på laget. Han er og utdannet Nordisk Villmarksguide på Outdoor Academy i Finland og en veldig populær instruktør.

Sertifiered Fjelledere

Wilderness First responder

UIAA Klatreinstruktør

SLAO Lavin 1

Håvard Kårstad

Håvard Kårstad

Guide / Instruktør

Håvard bur i Volda og jobber på fulltid som guide i området. Dere som vært på tur med oss på Lodalskåpa har helt sikkert trefft han. Siste 3 årene har han blandt annet jobbet som brefører i Briksdalen og som hundekjører på Svalbard. Håvard kan best beskrives som som trygg, roleg og stabil!

Bachelor i Friluftsliv

Utdanna lærer

Arctic Nature Guide

NF-godkjent Breinstruktør

Gordie Smith

Gordie Smith

Guide / Instruktør

Vi ser frem mot å få Gordie med på laget denne vinteren. Kiwi´n fra New Zeeland tek med seg erfaring fra mer en 20 år i bransjen som skipatrulje, fjellfører og skredinstruktør i NZ, USA, Kanada, Sverige og Norge. Du kjem til å treffe han på våre guidede toppturer og skredkurs, der han ikke berre lærer deg å ferdas trygt i fjellet uten og å finne den beste snøen.

NZ Level 2 Avalanche

National Avalanche Centre – Regional Forecaster

National Avalanche Centre – Assistant manager

Accredited NZ Avalanche Instructor/Assessor

Pre Hospital Emergency Care

ISIA Ski teacher

Urban Axelsson

Urban Axelsson

Guide / Instruktør

Mer info kjem

Sol Idland

Sol Idland

Guide

Sol flyttet til Volda i 2012 for å studere, og er nå ferdig utdannet som naturguide. Hun har fått tid til og bli godt kjent med fjellene her på Sunnmøre, da hun trives med både brett og ski på beina. Sol er opptatt av de unike naturopplevelsene, samt å skape gode minner. Etter å ha ha jobbet tre sesonger med fjellguiding i Hardanger området, stiller hun nå opp med et friskt minne og er klar for å bli med i Uteguiden.

-Utdannet Naturguide, medlem av NNGF (norsk naturguide forbund)

-NF metodekurs skred

-NPF Aktivitetsleder havkajakk

-Skred, bre og andre høyfjells kurs i regi av Høyskolen i Volda.

Johan Arnemo

Johan Arnemo

Guide / Instruktør

Johan er en av to guider som jobber på fulltid for oss gjennom vinteren som guide/instruktør. Du treffer Johan på alt fra toppturkurser, skredkurs og offpisteguidinger. Tidligare har han jobbet som guide for STF og Xtravel, i Sverige, Alperna og Japan. Johan er nettopp som mange andre av våre guider utdanna fjelleder fra Campus Åre, og har siktet innstilt på SBO og yrket som Tindevegleder.
Sertifierad Fjelledere

SLAO Lavin 2

AST 1 & 2

UIAA Klatreinstruktør

Håvard Nesse

Håvard Nesse

Guide / Instruktør

Håvard vår eneste guide som kjører brett og derfor guider de fleste av våre snowboard-grupper. Håvard kjem i vinter in på sin 7e skisesong på Sunnmøre og har god nese for å finne god snø. Håvard har vært med som arrangør på X2 festivalen og Xfree konkurransen i mange år.

Bachelorgrad i Idrett og Friluftsliv med fordypning i friluftsliv og naturturisme fra Høgskulen i Volda

David Lindgren

David Lindgren

Guide / Instruktør

David bur med familien sin i Åre, men jobber med oss gjennom hele året. Du har størst sjanse å treffe David på en ski & sail eller noen av våre toppturuker. Han har jobbet som guide i 15 år og guidet i Riksgrensen, Trysil, Jotunheimen og Laax. I tillegg har David nettopp startet opp utdanning for å bli UIAGM-godkjent guide.

UIAA Klatreinstruktør

ISIA Skilærer

Sertifisert Fjelleder

Douglas Eskelius

Douglas Eskelius

Guide / Instruktør

Douglas praktiserte hos oss vinteren 13/14 og jobbet som guide i slutten av den sesongen og på Strynefestivalen i Stryn. Siden dess har Dogge jobbet med kursing og guiding på Nord Norsk Klatreskule i Lofoten. Han har jobbet som skilærer og klatreinstruktør i 6 år før han begynte på Vildmarksutbildningen på Campus Åre. Douglas treffer du på toppturer, isklatring, frikjøring og våre skredkurs.

Sertifierad Fjelledere

SLAO Lavin 2

SLAO Lavin 1

Skilærer nivå 4

Klatreinstruktør klippe

Seneste fra bloggen

Kajakkutleie i Ålesund

Kajakkutleie i Ålesund i sommer Som mange av dere kanskje oppdaget så har vi tatt over lokalene til kayak more tomorrow ved Brosundet (Notenesgata 3) i Ålesund sentrum. Det her er uten tvil det beste lokalet vi kunne tenkt oss for hva vi tilbyr i Ålesund med sin...

Den menneskelige faktoren

61 menneske har dødd i dei norske fjella dei siste 10 åra og vi er alle einige om at det er altfor mange. Som toppen av alle ulykkene hadde vi den i Øksendalen for to år sidan som er den største sidan Vassdalulykken i 1986. Ein del snakkar om at det er mykje større...