4 dagers toppturcamp på Stranda 15-19 februar

Etter fjorårets suksess med frikjøringscamp med Kaj Zackrisson har vi utvidet konseptet videre – årets camp blir med feller under skiene i stedet for heisbasert skikjøring. I tillegg har vi øket på til hele 4 skidager fra tidligere års 2 dager. Kaj var såpass fornøyd med opplegget i år at han bestemte seg for å ta med seg Sverre Liliequist, andre halvdelen av Kask of Sweden. 

Hver dag starter med en kortere biltur til dagens topp. Med et 20-talls toppturer innen 20 min bilkjøring fra hotellet er det neppe noen risiko for at vi går tomme for topper!

Første kveld er det oppmøte på Stranda Hotel med presentasjon av kursholdere og deltakere for helga. For oss er det viktig å få vite hvilke forventninger og målsetninger dere har. Her har vi også mulighet til å se over utstyret og om noen mangler noe eller har glemt noe.
Denne første kvelden blir det også gjennomgang av teori omkring kameratredning. Trening med skredutstyret tar vi torsdag morgen, før første tur.

Hvem passer campen for?

Campen er for alle som liker seg på ski og vil utforske Sunnmørsalpene på topptur i hyggelig lag. Det er ikke tenkt som en camp med ekstrem-kjøring, men en camp for oss som vil ha det gøy på ski! Vi har med oss ski-legendene Kaj og Sverre – og da ligger alt til rette for at smilet blir bredt samtidig som vi høster av Kaj og Sverres lange erfaring på ski. Selvfølgelig skal den som har lyst å pushe seg få muligheter til det, men vi legger opp til ulike grupper hver dag avhengig av nivå og lengde på tur. 

Skistjerne for en dag

En av dagene på campen får vi med oss fotograf Håvard Myklebust for å få oss en egen fotosession. Kaj & Sverre vet hvordan en får til en god sving foran kameraet og Håvard hvordan en skal få det på bilde. Vi finner frem til en plass med kul bakgrunn og får noen kule bilder.  

Film fra Kaj´s forrige besøk på Stranda

Safety first!

Som første guide-firma i Norge tilbyr vi nå lån av skredsekker til alle våre gjester – dette er inkludert i prisen på alle guidingene våre. Om du noen gang skulle bli tatt i skred er en skredsekk det eneste som kan øke sjansen for å overleve – foruten rask og god redningsinnsats. Våre guider tar ikke større sjanser selv om alle i følget bruker slike sekker, men vi ønsker å tilby våre gjester alle de gode sikkerhetsnettene som finnes på markedet.

Campen – Dag for dag

Onsdag

Innsjekk på Stranda Hotel onsdag kveld og oppmøte med Sverre, Kaj og guidene fra Uteguiden. Vi samler ihop hele gjengen og tar en presentasjon av alle deltakere, Sverre, Kaj og øvrige guider fra Uteguiden.

Etterpå serveres det et lettere kveldsmåltid på hotellet der vi får mulighet til å sosialisere enda mer.

Etter maten tar vi turen over gata til Uteguidens guidekontor. Her blir det gjennomgang av utstyret for dagene videre fremover slik at vi vet at alle har med seg det de trenger. Det blir også utdeling av skredutstyr til dem som ikke har eget utstyr fra før. Det blir også en teoriøkt på kameratredning. Trening med skredutstyret venter til torsdag morgen.

Det er muligheter for å kjøpe utvalgte produkter fra Kask, Mammut, Dynafit og Uteguidens övrige partners og for leie av skiutstyr for turene.

 

Torsdag

Etter frokostbufféten på hotellet står bilene klare for avreise utenfor resepsjonen. Første dag velger vi ofte en litt kortere tur slik at vi får gått inn oss på utstyret ordentlig og får nok tid til trening med skredutstyr. Vi starter nemlig dagen ute på fjellet med trening på sender/mottaker og kameratredning.

På tur deler vi oss i mindre grupper ettersom det da blir bedre læring for alle og det blir lettere å forflytte oss i terrenget. Gjennom hele campen står læring og å ha det gøy på ski i fokus og instruktørene vil hjelpe dere til å pushe dere fremover mest mulig.

Etter avsluttet tur reiser vi tilbake til Stranda Hotel for en kald pils i hotellbaren før vi gjør oss klare for middag.

Vi avslutter kvelden med foredrag med Kaj & Sverre.

 

Fredag

 

Ny dag på tur og Sunnmørsalpene ligger klar for innrykk og nye førstespor. Vi deler opp oss i mindre grupper utifra ferdigheter slik at alle skal få maks ut av hver dag. En mulig tur denne dagen kan bli Kvitegga som er blitt en klassiker de siste årene, og hvem kan klage når en får utsikt over Geirangerfjorden på vei ned?

Middag på hotellet og sosialt heng i lobbybaren om kvelden.

 

Lørdag

Tredje dag på topptur og vi har fortsatt mengder med nye fjell å utforske etter en bedre frokost på hotellet.

Vi fortsetter med temaene vi har gått igjennom i dagene før og fortsetter å utvikle dem videre. Gode muligheter for at vi finner noen gode klipper der de som har lyst har mulighet å forbedre skillsen i lufta.

Lørdag innebærer at Stova og afterskien er åpen på Stranda skisenter, vi avslutter skidagen her oppe før vi reiser nedover til hotellet og middagen igjen.

 

Søndag

Siste dag på campen og det er på tide å få kjørt de siste kreftene ut av beina. Denne dagen kommer vi til å gjøre en tur med litt kortere kjørelengde fra Stranda, så det er muligheter for å reise hjem ikke altfor sent for dem som ønsker det.

 

Pris fra: kr

Neste tur/kurs
20/8 – plasser igjen

Book Now
Inkludert i prisen
  • Guiding av Kaj & Sverre
  • Guide fra Uteguiden
  • Overnatting Stranda Hotel dobbeltrom ons-søn
  • Skredutstyr
  • Skredsekk
  • Alle måltider fra onsdag kveld
  • Transport til/fra alle turer

Mulighet for å kjøpe til transfer til/fra Vigra Lufthavn

Viktig info

Vanskelighetsgrad Middels – For å delta på dette campet skal en ha grunnleggende kunskaper innen kjøring offpiste men det er ikke snakk om noen ekstremkjøring.

 

Forsikringer Husk å sjekke at din forsikring dekker skikjøring offpiste.

Utstyrsliste

Kaj Zackrisson

Kaj Zackrisson

Kaj har vunnet Verbier Xtreme to ganger og du har sett ham i flerfoldige skifilmer og magasinframsider. Etter de første 100 Salomon Freeski TV-episodene ble han enstemmig valgt til den mest populære skikjøreren gjennom alle episodene. Det blir sjelden en kjedelig stund med Kaj og han har utømmelige ressurser på energi!

Sverre Liliequist

Sverre Liliequist

Vi er stolte av å kunne presentere Sverre som vår nye coach til årets topptur camp på Stranda. Ham har du sett i mange Free Radicals og Swedish Posse filmer. Sverre lærer deg alt om backflips fra høye klipper og hvordan du kjører fortest mulig ned en fjellside – dette blir bra!

Campen 2016

Such good fun, a great bunch of guys, great snow, amazing skiing, your man Johan was a fantastic guide, very knowledgeable and really friendly, constantly picking out good places and finding fresh tracks for us and on top of that we had the chance to ski with Kaj, it’s impressive to watch him go at mach 10 so effortlessly and his positivity and encouragement is infectious, it was just an all round fantastic weekend, a very cool set up, we thank you. 

Les hva våre andre gjester syns

Overnatting

På denne turen er det inkludert overnatting på Stranda Hotel.

Reise til Stranda

Her finner du info om hvordan du reiser til Stranda – med fly, bil eller buss.

Sjekk ut vår shop

Trenger du noe nytt utstyr eller noen gode turbøker? Sjekk ut vår webshop!

Ofte stilte spørsmål

Her har samlet svara på mange av de vanligste spørsmåla som vi får av våre gjester.

Flere aktiviteter

Stranda

Reise til Stranda

Vi anbefaler dere å reise til Stranda med fly via Ålesund, fra flyplassen tilbyr vi shuttle eller du kan leie egen bil. Det er og mulig å reise med Nettbuss fra Oslo, Bergen og Trondheim.

Med fly

Oslo (10 daglig) med SAS og Norwegian
Bergen (5 daglig) med SAS og Widerøe
Stavanger (2 daglig) med SAS
Trondheim (2 daglig) med SAS

Amsterdam Schiphol(daglig) med KLM
Avgang Amsterdam til Ålesund (14:25/20:40)
Avgang Ålesund til Amsterdam (06:30/17:05)

www.norwegian.no
www.sas.no
www.klm.com
www.wideroe.no

Shuttle fra flyet

Vi tilbyr alle våre gjester shuttle til/fra Vigra lufthavn til/fra Stranda. Pris: 350 NOK/person og vei. Minstetall er 4 stk gjester for denne pris.

Leiebil

www.avis.com
www.budget.no
www.hertz.no
www.europcar.no
www.sixt.no

Med bil

Med google maps finner du enkelt og greit nærmeste vei til oss på Stranda.

Klikk deg inn på denne linken for å lage din egen rute eller bruk noen av linkene her under.
Oslo – Stranda – 561 km
Bergen – Stranda 
 396 km
Trondheim – Stranda 
– 360 km
Ålesund – Stranda 
– 67 km

Med buss

På denne linken finner du alle buss-ruter som går til Stranda.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from us.

You have Successfully Subscribed!