Vår guide Douglas Eskelius har satt sammen noen gode tips for deg som er i oppstarten av klatresesongen akkurat no.

Det er fortsatt tid for litt finsliping av klatreformen før sommeren er her for fullt! Her er noen tips for at du skal få mest mulig ut av klatresommeren din ute i fjellet!

  1. Gå gjennom utstyret. Sjekk at tau og slynger fortsatt er uten skader og ikke for gamle. At taubremsen og at sikringskarabineren ikke er for slitte. Sjekk innknytingspunkt og sentralløkka på selen. Begynner noe av dette å bli utslitt bør det byttes ut.
  2. Fokuser på mengdetrening og ikke på de hardeste rutene, særlig om du vil til fjells. Turer i fjellet er lengre og det er mest utholdenhet som er utfordringen. Det er lett å bli utmattet under en lang tur i fjellet.
  3. Tren på å lede ruter. Det er sjelden det er topptau ute. Tren på å klippe så det flyter fint, så sparer du mye energi – særlig på lange turer i fjellet.
  4. Falltrening! Det sitter langt inne å trene på å falle. Psyken stopper oss ofte lenge før det fysiske og det å våge å gå på over sikringen er det som skiller klinten fra hveten.
  5. Tren på kameratredning! Til fjells er det du og klatrekompisen din som er første redningsinnsats så det er alfa og omega å vite hva du skal gjøre om ulykken er ute.

Les mer om våre klatrekurs her