6 tips for sommerlagring av skiutstyret

No er skisesongen snart over og det er dags for sommer service og oppbevaring av utstyret til neste skisesong. Vi har tatt en prat med en av våre guider, Douglas for å få noen gode tips om hvordan en beste fikser med skiutstyret etter vinteren. 

Sjekk bindingene
Her gjelder det å skru ned fjærene på bindingene, da holder dei over lengre tid. Hvis en ikke gjør det står fjærene i spenn hele sommeren og høsten. NB! Husk å skru tilbake dei i starten på sesongen. 😉

 

Smør skiene
Sålen på skiene trenger pleie gjennom hele sesongen men og no når sesongen er over. Et lager med smøring pleier å være nok og gjør at sålen ikke tørker ut i løpet av sommeren.
Tørk fellene
Her gjelder det å tørke fellene ordentlig før du legger unna dei til neste vinter, i verste fall har du feller fulle av mugg i starten av neste sesong. Fellene skal oppbevares mørkt, tørt og kaldt under sommeren.
Skredsøkeren
Ta ut batteriene av skredsøkeren når sesongen er over. All elektronikk som ikke er i bruk over lengre tid skal alltid oppbevares uten batteri. I verste fall kan du få lekkasje av batterisyre i skredsøkeren og da er den ødelagt. Dette er ikke noen som dekkes av garantier.
Sekken
Hvis du har en skredsekk, ta ut patronen eller batteriet og håndtaket hvis det er en ABS-sekk. Her kan det være lurt å sjekke alle små lommer etter halvspiste nistepakker og søppel, blir fort en dårlig start på neste skisesong da 😉 
Klær
Vaske alt av skalklær etter sesongen, skitne skalklær puster dårlig. I tillegg er det viktig å tørketumle klærne for å re-aktivere membranet og du har klær som holder lengre fremover.
Book Now