Spektakulær sykkeltur over Flofjellet

Dette er en unik sykkeltur der du virkelig får gåsehud av omgivelsene på vei oppover Flofjellet. En perfekt sykkeltur for den som leter etter en tur utenfor de store turiststrømmene på vestlandet. 

Dette er en heldag der vi sykler den gamle fjellovergangen som før i tiden var den som bandt sammen Møre og Romsdal med Sogn og Fjordane. Denne turen bør alle ha på sin «bucket-list»!  Vi starter i den vesle bygda Hellesylt, passerer stille og vakre vann, fossefall og fjellgarder. Turen er teknisk lett da vi følger gamle-veien fra Hellesylt mot Flo og Oppstryn i Stryn, på asfalt, grus og sti. En vei er denne turen ca 25 km, og på det høyeste punktet kommer vi opp på 550 moh. Vi bruker ca 2,5 timer hit. Fra dette punktet og tilbake har vi en slak nedoverbakke lange deler av turen, en perfekt avslutning på dagen. 

Med våre sterke elsykler får vi litt ekstra kraft oppover i motbakkene og du vil få følelsen av å fly oppover. Denne turen er perfekt å kombinere med et besøk i Geiranger, som du når lett med en fergetur fra Hellesylt. 

Hvorfor bli med på en el-sykkel tur med oss? 

Våre guider har stor lokalkunnskap om området og gir deg både trygghet og gode historier på turen. Vi er områdets største aktivitetsleverandør og tilbyr gjester fra hele verden minneverdige opplevelser gjennom hele året. 

Seakayaking in Hjørundfjorden, Norway

Havkajakk i Hjørundfjorden

Hjørundfjorden er fortsatt litt av en gjemt perle når en snakker om fjorder på vestlandet og har mye mindre trafikk enn Geirangerfjorden. Her får vi oppleve like spektakulære omgivelser med store fossefall og bratte fjell, men mer eller mindre helt alene. Flykt fra massene og bli med oss på kajakktur i Hjørundfjorden!

Denne turen starter nede ved Øye lengst inn i fjordarmen Norangsfjorden, her har vi et beskyttet sted og et perfekt startpunkt for våre turer. Dagen starter som vanlig med sikkerhetsgjennomgang, tilpasning av kajakkene og teknikktips før vi setter ut på fjorden. 

Vi bruker fortrinnsvis stabile tandemkajakker som er gode å padle og stabile, en perfekt måte å oppleve fjorden på. Her inne i Norangsfjorden er det gode sjanser at vi får se for eksempel ørn, niser og oter. 

Disse turene blir arrangert på forespørsel gjennom hele sommeren.

Kajakkutleie 

Vi leier ut kajakker, sykler, SUP-brett og mye mer fra våre aktivitetssentre. Vi anbefaler at du booker på forhånd. 

Les mer om utstyret på: https://rental.uteguiden.com

Fjord kayaking from Hellesylt

Kajakktur fra Hellesylt

Denne kajakkturen passer alle som har lyst på noen timer på fjorden og å oppleve den stillheten og nærheten til vannet som en kajakk gir. Hele familien kan være med, og med tandem-kajakker passer den også for barn. Vi starter fra den fine badestranda på Hellesylt. Bare den er verdt et besøk i seg selv!

Etter sikkerhetsgjennomgang, teknikktips og tilpasning av kajakk og utstyr er vi klare for å sette ut på fjorden. Vi padler langs land utover mot «Dinne Stranda» og Geiranger, her er det gode sjanser for å få se ørn, niser og oter. 

Våre guider er gode på lokale historier om fjellgarder og du kan også få høre om Åkerneset og fjellskredet som skaper Tsunamien i katastrofe-filmen bølgen. 

Les gjerne vår artikkel «4 tips for tryggere kajakkturer«

Hvorfor skal du bli med på vår kajakktur fra Hellesylt? 

Alle våre guider er sertifiserte kajakkguider og har god lokalkjennskap – noe som sikrer deg gode opplevelser i lag med oss.  Vi er områdets største leverandør av utendørsaktiviteter og utleie av utstyr.

Vi har både singel og dobbel-kajakker, som gjør at turene kan tilpasses både familier, uerfarne og de med mer erfaring fra før. I utgangspunkt anbefaler vi våre gjester å bruke tandem kajakker da de er mer stabile og gir deg mulighet for å fokusere på å nyte i steden for å ikke tippe over 😉 

Stand-up paddle introduksjon

Nyt det klare vannet i Ålesund fra et Stand-up paddle brett (SUP) med hjelp av våre flinke guider. Prøv den populære vannsporten i hjertet av Ålesund med byens flotte Jugendstil arkitektur rundt deg.

Har du lyst til å prøve noe nytt i vakre og trygge omgivelser? Da er SUP turene våre det perfekte valget for deg, med flinke guider til å hjelpe og assistere deg. SUP turene krever ingen tidligere erfaring og vil gi en introduksjon til sporten som har tatt store deler av Norge og verden med storm.

Stående på brettet får man et mye bedre utsyn ned i det klare vannet i Ålesunds kanaler. Bli med og du vil få en flott opplevelse som passer for de fleste, opplegget er kortvarig så du trenger ikke sette av hele dagen. Nødvendig utstyr får du utlevert og gjennomgått på Uteguidens senter før turen.

For den som har lyst på tur sjølv har vi og utleie av våre padlebrett.

Trugetur med nordlysjakt

Truger er et av de beste fremkomstmidlene når det er snø, hvis du ikke er trygg på ski. Vi bruker å si – hvis du kan gå så kan du også bruke et par truger. Trugene vil gi deg en følelse av å flyte på snøen, og gi deg en følelse av å gå akkurat der du måtte ønske, vandre rundt i skogen eller i fjellet. På denne turen går vi ut i mørket for å jakte etter nordlys og spektakulær fjordutsikt. Vi bruker kraftige hodelykter for å lyse opp når vi går.

Dette er virkelig en unik opplevelse som alle burde fått sjansen til å oppleve. Disse turene startet fra vårt kontor her på Stranda, hvor du får utdelt hodelykter og en kort instruks om turen. Vi kjører til startpunktet for turen, og herifra finner vi veien i mørket ved hjelp av hodelykter. Er det gode forhold er det gode sjanser for å se nordlys på denne turen.

Opplevelsen av truger og nordlys glemmer du aldri.

Trugetur til Lievarden

Denne 4 timers trugeturen går til den ikoniske fjelltoppen Lievarden (799 moh) – etter vår mening ett av de beste utkikkspunktene over fjorden her omkring. Hele ruta opp til Livarden går på en rygg med utsikt over Storfjorden omtrent hele veien.
Vi møtes på guidekontoret nede i Stranda sentrum der vi fordeler truger og staver til turen. Herfra tar vi en kort biltur (private biler) til parkeringen før turen begynner. Våre truger gir deg følelsen av å flyte oppå snøen og er et perfekt framkomstmiddel både i dyp snø og på isete og harde forhold. Truger gjør dessuten at vi kan bevege oss sakte og stille framover slik at vi kommer nær innpå natur og dyreliv Denne turen går i et område hvor vi ofte ser dyr som hare, rype og hjort.
Vel oppe får vi lønn for strevet med utsikt både utover Storfjorden, videre innover mot Geiranger og inn fjordarmen mot Tafjord. Fjellet er dessuten sentrumsnært, vi får også se Stranda fra oven. Snur vi oss den andre veien ser vi mot Jostedalsbreen. Her oppe blir det lunsjpause før vi snur nesa nedover igjen.

Trugetur på Strandafjellet

Gondolen på Strandafjellet skisenter vil ta deg med på en spektakulær tur, fra Hevsdalen og opp til toppen. Fra heisen kan vi nyte utsikten av snødekte fjelltopper og en glinsende fjord. Vi møtes utenfor skiutleien, og her vil du få utdelt både truger og staver, ellers alt nødvendig utstyr.
Trugene vil gi oss følelsen av å flyte på snøen og gjøre det enkelt å vandre på snødekte fjell her på Stranda. Trugene fungerer også svært bra ved hard snøv og gir godt feste selv om vi møter på is.
Fra toppen av gondolen går vi til utsiktspunktet på Roaldshornet, 1230 moh, kan vi se ut mot Atlanterhavet og Ålesund. Sørover vil vi se Lodalskåpa 2083 moh, det høyeste punktet ved Jostedalsbreen.
Her er en fin plass for en matpause, og nyte den spektakulære utsikten. På vei tilbake vil vi stoppe på panoramarestauranten Paviljong Roalden. Om du ikke har heiskort kan du kjøpe det med et tillegg i prisen.
Denne turen går daglig gjennom hele sesongen.

Art Nouveau El-sykkeltur

Dette er en 2 timers el-sykkeltur som starter fra vårt aktivitetssenter i Ålesund. Vi sykler gjennom fargerike gater i Ålesund Sentrum, en av Norges vakreste kystbyer, fra sykkelsetet og utsiktspunktet Aksla nyter vi utsikten over Atlanterhavet. Du trenger ikke egen sykkel, vi gir deg sykkel og det du trenger av utstyr.

Hvorfor dra på en el-sykkeltur med oss i Ålesund?

Alle våre guider har god lokalkunnskapen i området, og kan forsikre deg at du er trygg hele veien. I løpet av en fjelltur vil du oppleve naturens på sitt vakreste, en fin dag i Norsk natur. Vi er områdets største aktivitetssenter, som gir spektakulære eventyr og naturopplevelser til kunder fra hele verden.

E-bike in Ålesund

El-sykkel og fjelltur i Ålesund

Dette er en 3,5 timers tur som kombinerer el-sykkel og fjelltur, vi startet turen fra vårt aktivitetssenter i Ålesund. Her sykler vi gjennom Ålesund sentrum en 20 minutters tur gjennom en av Norges vakreste kystbyer. Når vi kommer frem til foten av Sukkertoppen går vi opp til toppen 314 meter over havet.

Når vi kommer frem bunnen av fjellet, begynner vi fjellturen. Oppstigningen tar deg gjennom fredfull og fargerik skog, som åpner seg opp til storslått utsikt. Vider går turen over den brede ryggen til Sukkertoppen. Når du har kommet opp blir du belønnet med en 360 ° panoramautsikt til Ålesund, Sunnmørsalpene, 7 øyer og Atlanterhavet. Ikke glem kamera.

Hvorfor dra på en kombinert el-sykkel og fjelltur sammen men oss i Ålesund?

Alle våre guider har god lokalkunnskapen i området, og kan forsikre deg at du er trygg hele veien. I løpet av en fjelltur vil du oppleve naturens på sitt vakreste, en fin dag i Norsk natur. Vi er områdets største aktivitetssenter, som gir spektakulære eventyr og naturopplevelser til kunder fra hele verden.

En glad gjeng på toppen av Lodalskåpa

Brekryssing til Lodalskåpa

Lodalskåpa kalles for vestlandsdronninga og er den høyeste toppen på Jostedalsbreen. Turen er en klassiker i området og en «must-do» for alle fjellfolk!

Dette er en spektakulær og spennende tur, og krever en del av den som skal ta seg opp ettersom turen er lang og tidvis bratt. Vi må opp det som på kartet kalles Brattebakken og passerer over 3 breer før vi starter den siste klyvinga mot toppen. Den siste biten bruker vi oftest tau for å sikre oss opp og ned.

Hvorfor Lodalskåpa?

En tur som inneholder alt; mange høydemeter, lang strekning, breer, klyving og ikke minst følelsen av å være på Norges tak. Turen starter på idylliske Bødalssetra, et av de mest kjente utgangspunktene for turer på Jostedalsbreen. Vel oppe på toppen har vi 360 graders utsikt, vi ser rett ned mot Jostedalen i Sogn, det oppsprukne brefallet Småttene og Jostedalsbreen som strekker seg vestover. På klare dager skimter vi også deler av Jotunheimen med Hurrungane og Store Skagastølstind.

I 1844 besteg Gabriel Rustøy Lodalskåpa, men førstebestigning kan ha skjedd allerede i 1820 av Gottfried Bohr.

Book Now