Information

Covid-19 and Uteguiden

Many of our clients are uncertain if they should join us for a guided trip or not in these covid-19 situation, and we get a lot of questions if we´re open or not.

Covid-19 have given us a hard hit with no doubt but we´re coming out stronger on the other side and are coming looking bright on the future.

To answer your questions, yes we do arrange guided trips and courses and our guides are really looking forward to go skiing with you. We have a limitation on 4 participants pr guide on guided tours and courses until there are some changes in the guidelines. All participants must drive there own cars to/from trips – if you need help with rental car we have a good collaboration with Avis in Møre & Romsdal.

If you have any specific questions please just get in touch and we will help you out with your concerns. We´re reachable on e-mail and phone as normal.

Travel here

To get here, you can travel by plane to Ålesund. From there, we recommend renting a car and driving to Stranda. It takes approximately 1,5 hour to drive from Vigra to Stranda and includes one ferry crossing. It´s also possible to travel by bus from Oslo, Bergen, Trondheim or Ålesund to Stranda.

Oslo(10 daily) by SAS and Norwegian
Bergen
 (5 daily) by SAS and Widerøe
Stavanger (2 daily) by SAS
Trondheim (2 daily) by SAS

Amsterdam Schiphol (daily) by KLM
Departure Amsterdam to Aalesund (14:25/20:40)
Departure Aalesund to Amsterdam (06:30/17:05)

www.norwegian.no
www.sas.no
www.klm.com
www.wideroe.no

SHUTTLE

If  you need help with shuttle t/r to the airport get in touch with us and we will help you out.

RENTAL CAR

www.avis.com
www.budget.no
www.hertz.no
www.europcar.no
www.sixt.no

Looking for your way to Stranda? Google Maps is there for you! Click on this link to find your way to us.


Oslo – Stranda
 
– 561 km
Bergen – Stranda 
 396 km
Trondheim – Stranda 
– 360 km
Ålesund – Stranda 
– 67 km

Follow this link to find the time schedule for buses. Your Norwegian isn’t on par? Look in the upper right corner of the web page to translate into English.

FAQ

SPØRSMÅL OM TOPPTUR

Hjørundfjorden rundt er en av våre tyngste turer ettersom det er 7 dager på tur. Det her er en tur for den som er vandt ved topptur fra før.

På alle våre produktsider finner du hva som er inkludert i prisen på hver tur. Er du usikker er det berre ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre.

Den eneste topptur-produkten som har inkludert transport er toppturhelgen på Stranda. Øvrige turer er det ikke inkludert transport på.
Men vi har flere minibusser og tilbyr transport til/fra flyplass og til turene – si ifra hvis dere har lyst å booke det og.

En skredsekk er en sekk som har inbyggd ballong i seg. Hvis en skulle blir tatt i et snøskred kan en trekke i en utløser som fyller ballongen med luft og du blir en større partikel i skredet. Det gjer at du havner på snøen i stand for under.

Vi er eneste guide-firma i Norge som tilbyr det her til våre gjester.

Vanligtvis er turene mellom 6 og 10 timer beroende litt på forhold, form og andre ting. Vanligtvis er turene sånn ca 1000 høgdemeter/dag og vi går mellom 300 og 400 hm/time.

På alle våre toppturer er det en utstyrsliste på høgresiden der du finner info om hva du trenger å ha med av utstyr og klær. Vatten og energi går det ofte mye av.

SPØRSMÅL OM TOPPTURKURS

Hvis en er nybegynner på topptur anbefaler vi vårt 2,5 dags kurs som gir en god innføring i topptur. For vårt 5 dagers kurs vil vi ha mer fokus på personlige ferdigheter, navigering etc.

I kursprisen for kurset er det inkludert skredutstyr men ikke noe annet utstyr. Trenger du å leie skiutstyr så har vi 8 stk set med komplette randonné ski fra Dynafit. Si ifra om det når du bestiller kurset.

Det er inkludert heiskort på Strandafjellet første dag, skredutstyr, stegjern, sele og isøks. Det er ikke inkludert skiutstyr men det har vi til utleie.

Vi har minste tall på alle våre kurser som trengs for å kunne gjennomføre kursen. Men vi har nesten altid ledige plasser på våre kurs. Er du aleine, sjekk hvilke helger det er planlagt kurs så finner vi en plass til deg der.

SPØRSMÅL OM FRIKJØRING

Vi klarer altid av å tilpasse opplegget for at det skal passe dere ønsker.

Du finer alt du trenger i utstyrslisten.

SPØRSMÅL OM KLATRING

Vi anbefaler dere å bruke klære som en kan bevege seg godt i ved klatring. Det er også lurt å ha med klær som holder mot regn.

Uansett om vi klatrer en halvdag elle heldag er det lurt å ha med seg noe å spise å drikke.

I utgangspunkte så trenger en bil for den her turen men vi kan selvfølgelig hjelpe dere med transport hvis det trengs. Si ifra om det ved booking.

Book Now