FAQ

Her har vi samlet de vanligeste spørsmåla som dykkar opp kring våre turer.

Spørsmål om frikjøring

Hvor vanskelig er kjøringen på frikjøring?
Vi klarer altid av å tilpasse opplegget for at det skal passe dere ønsker.
Hva trenger en å bringe på frikjøring?

Du finer alt du trenger i utstyrslisten.

Spørsmål om klatring

Trenger en spesielle klær for klatring?
Vi anbefaler dere å bruke klære som en kan bevege seg godt i ved klatring. Det er også lurt å ha med klær som holder mot regn.
Skal en bringe noe å spise?
Uansett om vi klatrer en halvdag elle heldag er det lurt å ha med seg noe å spise å drikke.
Trenger en bil eller kan dere hente opp oss?
I utgangspunkte så trenger en bil for den her turen men vi kan selvfølgelig hjelpe dere med transport hvis det trengs. Si ifra om det ved booking.

Spørsmål om toppturkurs

 

Eg er nybegynner på topptur - hvilken kurs skal eg gå for?
Hvis en er nybegynner på topptur anbefaler vi vårt 2,5 dags kurs som gir en god innføring i topptur. For vårt 5 dagers kurs vil vi ha mer fokus på personlige ferdigheter, navigering etc.
Trenger eg eiga utstyr til 2,5 dags kurset?
I kursprisen for kurset er det inkludert skredutstyr men ikke noe annet utstyr. Trenger du å leie skiutstyr så har vi 8 stk set med komplette randonné ski fra Dynafit. Si ifra om det når du bestiller kurset.
Hva er inkludert i kursprisen på 5 dagers kurset?
Det er inkludert heiskort på Strandafjellet første dag, skredutstyr, stegjern, sele og isøks. Det er ikke inkludert skiutstyr men det har vi til utleie.
Eg er aleine kan eg melde meg på et kurs?
Vi har minste tall på alle våre kurser som trengs for å kunne gjennomføre kursen. Men vi har nesten altid ledige plasser på våre kurs. Er du aleine, sjekk hvilke helger det er planlagt kurs så finner vi en plass til deg der.

Spørsmål om topptur

Eg har lyst å bli med på Hjørundfjorden rundt - er den turen vanskelig?
Hjørundfjorden rundt er en av våre tyngste turer ettersom det er 7 dager på tur. Det her er en tur for den som er vandt ved topptur fra før.
Hva er inkludert i turene?
På alle våre produktsider finner du hva som er inkludert i prisen på hver tur. Er du usikker er det berre ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre.
Trenger en bil eller kan vi sitte på med dere?

Den eneste topptur-produkten som har inkludert transport er toppturhelgen på Stranda. Øvrige turer er det ikke inkludert transport på.
Men vi har flere minibusser og tilbyr transport til/fra flyplass og til turene – si ifra hvis dere har lyst å booke det og.

Det står det er inkludert skredsekk, hva er det?

En skredsekk er en sekk som har inbyggd ballong i seg. Hvis en skulle blir tatt i et snøskred kan en trekke i en utløser som fyller ballongen med luft og du blir en større partikel i skredet. Det gjer at du havner på snøen i stand for under.

Vi er eneste guide-firma i Norge som tilbyr det her til våre gjester.

Hvor lange er dagene på topptur?
Vanligtvis er turene mellom 6 og 10 timer beroende litt på forhold, form og andre ting. Vanligtvis er turene sånn ca 1000 høgdemeter/dag og vi går mellom 300 og 400 hm/time.
Trenger eg noe spesiellt utstyr med på turen?
På alle våre toppturer er det en utstyrsliste på høgresiden der du finner info om hva du trenger å ha med av utstyr og klær. Vatten og energi går det ofte mye av.