Kajakkurs

Din komplette tilbyder av kajakkurs i Møre og Romsdal

Vi arrangerer kajakkurs både for nybegynnere og viderekommende. Kursene gir godkjent «Våttkort» fra Norges Padleforbund. Vi har faste kursdatoer og setter opp kurs på forespørsel.

Instruktørene våre har utdanning innen friluftsliv og er som et minimum utdannet som aktivitetsleder gjennom Norges Padleforbund, samt har bred erfaring med guiding og veiledning innen flere aktiviteter.

Lidenskapen vår er gode opplevelser. På kurs med oss får du dette samtidig som du lærer å padle innenfor trygge rammer.

Standard havkajakkurs

I henhold til kursstigen fra Norges Padleforbund

Introduksjonskurs
Har du lyst til å ferdes trygt i en havkajakk og få en enkel innføring i det å padle kajakk? Da er dette kurset noe for deg. Det varer i fire timer og kvalifiserer til «Våttkort» med et introduksjonskurs-oblat fra Norges Padleforbund som bevis på at man kan håndtere en havkajakk. Kurset krever ingen tidligere erfaring og passer for deg som ønsker å bli kjent med kajakkpadling.

Grunnkurs
Kurset gir en grundig innføring i kajakkpadling over to dager i kajakken ute på fjorden. I tillegg til naturopplevelsen, fokuserer vi på padleteknikk og hvordan man kan ferdes trygt i kajakk. Etter kurset er du klar for dagsturer i skjermede områder i fjordene eller langs kysten. Kurset kvalifiserer til «Våttkort» med grunnkurs-oblat fra Norges Padleforbund. Kurset passer for deg som ønsker å bli en god og trygg padler. Kurset krever ikke introduksjonskurs eller tidligere erfaring for å delta.

Teknikkurs
Dette kurset gir deg muligheten til å utvikle deg videre som kajakkpadler. Vi fokuserer på å utvikle evnen din til å manøvrere kajakken gjennom bedre og flere padleteknikker. Det er ekstra fokus på sikkerhet, og på kurset gir vi deg også flere redningsteknikker. En introduksjon til rulle vil bli også gitt. Kurset varer i to dager og kvalifiserer til teknikkurs-oblat fra Norges Padleforbund. Kurset krever gjennomført grunnkurs og at du ønsker å utvikle deg som kajakkpadler.

Spesialkurs kajakk

Kurs med spesifikke tema

Rednings- og sikkerhetskurs
Dette kurset gir deg muligheten til å bli god på redningsteknikker og lærer deg hva du kan gjøre for å få en tryggere padletur. Vi fokuserer på å utvikle evnen din til å gjennomføre egenredning og kameratredning. Det er også fokus på sikkerhet og hvordan man kan tilrettelegge for tryggere turer. Kurset varer i fire timer. Du trenger ikke å ha deltatt på kurs før, men bør ha padlet tidligere.

Rullekurs
For mange padlere er det å kunne rulle det store målet, og det er også kjekt å kunne! På dette kurset får du muligheten til å lære eskimorulle. Det er individuelt hvor lang tid det tar å lære rullen, noen får det til i løpet av kurset, noen trenger mer tid. Dette kurset gir deg grunnlaget du trenger for å lære den. Kurset varer i 4-5 timer, alt etter hvor ivrige deltagerne er.

Tur- og teknikkurs
Dette kurset er for deg som ønsker å kombinere turpadling med et kurs i teknikk. Kurset går over tre dager på kysten av Sunnmøre, hvor vi lærer deg det grunnleggende om turpadling over flere dager, padleteknikk og trygg padling. Med dette kurset legger du grunnlaget for å kunne reise på overnattingstur med kajakk, samtidig som du får utviklet deg som kajakkpadler. Du trenger ikke grunnkurs fra før for å delta, men det er anbefalt. For deltagere med grunnkurs fra tidligere vil dette kvalifisere til teknikkurs-oblat fra Norges Padleforbund.

Online kajakkskole

Lærerike videoer – fritt tilgjengelig

Kajakkguide Erlend Ringstad tar deg med på en online kajakkskole over sju deler, der du lærer alt fra grunnleggende teknikk, redning, turplanlegging og utstyr. Vi anbefaler å se gjennom disse på forhånd for å få best mulig utbytte av å delta på kajakkurs.

Utleie av havkajakk

Hos oss kan du leie alt du trenger av utstyr til det neste padleeventyret ditt! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal.

  • Enkle havkajakker
  • Doble havkajakker
  • Padleårer, vest og spruttrekk
  • Telt
  • Annet turutstyr

Utleievilkår: Våttkort er påkrevd for leie av enkelkajakk.

Utleieportal