Om Uteguiden AS

Uteguiden AS er det ledende guidefirmaet i Møre og Romsdal. Vi tilbyr et bredt spekter av opplevelser året rundt – alt fra skiturer og klatring til rafting, padling og sykkelturer. Målet vårt har alltid vært og vil alltid være å tilby unike opplevelser mellom dype fjorder og spisse tinder.

Historien vår

Uteguiden ble etablert av Oscar Almgren i 2012. Oscar kom til Stranda i 2009 og så med en gang potensialet for området på bakgrunn av tidligere erfaring med guiding og aktiviteter.

De siste årene har firmaet hatt stor vekst og har nå flere guider ansatt på heltid gjennom høysesong på vinter og sommer.

Fusjonen med Valldal Naturopplevingar i 2021 har styrket Uteguiden AS sinn posisjon og gjør at vi kan tilby et bredere tilbud, høyere kvalitet og bedre opplevelser!

Kundefokus og de beste opplevelsene

Målsettingen vår har alltid vært å fokusere på kunden og levere noe som konkurrentene våre har vanskelig for å matche. Det er ikke et mål i seg selv å være størst. For oss er det viktigeste å tilby de beste og mest profesjonelle guidene og den høyeste kvaliteten gjennom hele reisen med oss.

Blant kundene våre har vi hatt Salomon Freeski TV, Field Productions, Warren Miller Entertainment, O’neill, Nuit de la Glisse, Helly Hansen, Peak Performance og mange andre.

I 2017 åpnet vi et nytt kontor i Brosundet i Ålesund. Her kan du bestille turer og kurs gjennom hele året, leie kajakk, SUP, sykler, ski og mye mer.

I 2019 åpnet vi vår egen kaffebar «Hygge by Uteguiden» på Stranda en ultimat hangout med fulle rettigheter og skjenkebevilling. Her kan du også leie utstyr, bestille turer og mye mer. 

I 2020 fusjonerte Uteguiden med Valldal Naturopplevingar, og har som mål å bli den beste opplevelsesleverandøren på Vestlandet. Uteguiden tilbyr aktiviteter gjennom hela året fra basene på Stranda, i Valldal og i Ålesund.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til oss!

Firmadetaljer

Besøks- og faktura adresse hovedkontor Stranda

Uteguiden AS
Storgata 10
6200 STRANDA

Orgnr 925 481 114

Våre faste ansatte

Våres faste ansatte jobber i Uteguiden hele året og danner kjernen i Uteguiden. Vi har ansatte med en bred kompetanse innenfor reiseliv, guiding, sikkerhet, gründervirksomhet, salg og markedsføring og administrasjon. Felles for oss at er vi brenner for å aktiviteter utendørs i den spektakulære naturen i Møre og Romsdal. Vi ønsker å gi våres gjester en smak av dette når de er på tur med oss!

Oscar Almgren
Daglig leder

Er gründeren av Uteguiden og styrer skuten fremover fra basen sin på «Hygge by Uteguiden» på Stranda. Han er en dreven fjellmann, likevel om han kommer fra Stockholm! Er det pudderføre på Strandafjellet, er det alltid innenfor å ta seg fri fra kontoret, ifølge Oscar. Til tross for den svenske dialekten har han bodd på Stranda i ti år. Er du heldig, møter du Oscar på en av turene eller kursene våre i fjellet.

Erlend Kløvjan Ringstad
Guidesjef og områdesjef Valldal

Født og oppvokst i naturen på Sunnmøre og er over gjennomsnittet interessert i å være ute. Erlend har master i Naturbasert Reiseliv frå NMBU, har vært med i Valldal Naturopplevingar sidan 2012 og vært daglig leder der siden 2016. Etter fusjonen mellom Valldal Naturopplevingar og Uteguiden i 2021, er Erlend K. med på eiersiden i Uteguiden og har ansvar for guidene. Du møter han i Valldal – ikke bli overrasket om han guider deg på tur!

Nicolas Bourdillat
Salgssjef og områdesjef Ålesund

Innflyttet franskmann som styrer aktivitetssenteret i Ålesund og det meste av salg mot kundene våre. Har du ringt eller sendt oss en e-post, er det høyst sannsynlig at du har snakket med Nico. Han har en fortid som proffsyklist i Frankrike, er over middels glad i landeveissykling og den som styrer våre landeveisturer. Bli ikke overrasket om du møter Nico på kajakktur i Brosundet i Ålesund!

Hanne-Marthe
Booking- og logistikk ansvarlig 

Født og oppvokst i Ålesund og styrer aktivitetssenteret vårt i Ålesund, sammen med Nicolas. Har du booking spørsmål eller spørsmål om våre turer, så får du høyst sannsynlig snakke med Hanne-Marthe. Hun har bred lokalkunnskap og reiselivs bakgrunn, som hun svært gjerne bringer videre til deg. Hun er over gjennomsnittet glad i å være ute og er en ekte sunnmørsk fjellgeit som trives aller best oppe i høyden.

Erlend Hjelme
Web-ansvarlig

Født og oppvokst i Valldal og har vært med i Valldal Naturopplevingar siden slutten av 90-tallet, både som guide og daglig leder. Etter fusjonen mellom Valldal Naturopplevingar og Uteguiden er Erlend H. med på eiersiden i Uteguiden. Han har laget Uteguidens nettsider og har kontroll på det tekniske. Ikke bli overrasket om han dukker opp som guide på rafting eller juving!

Guidene våres

Guidene er våres viktigeste ressurs i Uteguiden. Vi har bygd opp et unikt nettverk av guider, som vil gjøre alt for å gi deg gode opplevelser under besøket ditt hos oss. En kombinasjon av lokale guider og fra andre områder i Norge og utlandet, skaper en god atmosfære og mulighet for å lære av hverandre sine erfaringer og kompetanse. En ting som er felles for alle guidene hos Uteguiden er imidlertid at de alle har et ønske om å gi deg et minne for livet.

Alle guider eller instruktører som vi bruker på guida turer eller kurs har enten en norsk eller internasjonal utdanning/sertifisering. Dette gir deg som gjest en trygghet når det gjelder nivået og kvaliteten på turen eller kurset du er med på.

Er du usikker på hva din guide har av utdanning / sertifisering – spør oss, eller han gjerne!

Carl Wernhoff

Har du planer om å lære deg en backflip, tradklatring eller hvordan man bruker skredsøkeren så er Calle your man. Inflyttet svenske på Stranda som tidligere håndterte skipatruljen på Strandafjellet. Du møter Carl på skred- og toppturkursene våre og guidede turer, både sommer og vinter.

Alpo Virtanen

Guideutdannet fra Outdoor Academy i Kronoby i Finnland og gjør sin andre sesong her hos oss på Stranda. En trygg og rolig type som man koser seg på tur med.

Alejandro C. Giordano

En mer erfaren og dyktig rafting-guide skal du lete lenge etter! Alejandro håndterer aktivitetene på elven i Valldal og tar bilder, padler elvekajakk og kurser guidene våre i tillegg til å guide turer.

Michal Kowalski

Michal kommer frå Polen og har budd i Valldal sidan 2015. Han er utdannet “Tatra Mountain Guide”, i tillegg til å vere rafting guide. Er du so heldig å få bli med Michal på tur, bli ikkje overraska om du får tilsendt mange flott bilder frå turen i etterkant!

Rolf Østby

Har studert friluftsliv på Høgskulen i Volda og utdannet seg til Adventure Guide. Rolf er en trivelig og jordnær type fra Østlandet som liker seg både på fjellet og i elva.

Hanna Sluys

Hanna er vår dyktige og rolige kajakk-ansvarlige i Valldal. Selv om Hanna kommer fra Sverige, er det få av de andre guidene våre som har mer lokalkunnskap enn henne.

Rosita Qvarfordt

Rosita er en energirik og morsom guide som har utdannet seg som rafting-guide gjennom Grimslövs folkhögskola i Sverige. Deler av utdanningen var syv uker på dagsturer og ekspedisjoner i Nepal! Du møter henne på elven i Valldal.

Gordie Smith

En skredekspert og kiwi frå New Zealand som har flyttet til Sunnmøre og trives godt her i de norske fjordene. Er du med oss på en guidet skitur, tur i fjellet eller på fjorden er det stor sjanse for at du treffer på Gordie.

Urban Axelsson

Urban er fra Sverige, men kommer til Sunnmøre hver vinter for å finne den beste snøen og de fineste turene. Det å bli med Urban på tur er noe alle burde oppleve, han er alltid blid og har alltid gode historier i bakhånd – han vil du ikke gå glipp av!

Allu “Aleksi” Penttala

Splitboardguide, wilderness guide og frikjører fra Finnland som også har guidet flere år på Island. Han har vært med og konkurrert i Freeride World Qualifier Tour, så her har du en guide som virkelig kan sin brettkjøring!

Stephane Beauche

En svært trivelig og erfaren franskmann som kommer tilbake til Valldal år etter år! Stephane er en rafting-guide som har utviklet seg til å guide både kajakk- og fjellturer i Valldal. For å holde på fransken når han er her, lager han gjerne vin av blåbær frå Valldal.