Om Uteguiden AS

Uteguiden AS er det ledende guidefirmaet i Sunnmørsalpene. Vi tilbyr et bredt spekter av opplevelser året rundt – alt fra skiturer og klatring til padling og breturer. Målet vårt har alltid vært og vil alltid være å tilby unike opplevelser mellom dype fjorder og spisse tinder.

Historien vår

Uteguiden ble etablert i 2008 og ble et AS i 2012, da virksomheten i Norge startet opp. Oscar kom til Stranda i 2009 og så med en gang potensialet for området på bakgrunn av tidligere erfaring med guiding og aktiviteter.

Det første året arbeidet han selv i firmaet som guide. De siste årene har firmaet hatt stor vekst og har nå fem guider ansatt på fulltid gjennom vinteren og opp mot 20 på de meste.

Kundefokus og vekst

Målsettingen vår har alltid vært å fokusere på kunden og levere noe som konkurrentene våre har vanskelig for å matche.

Blant kundene våre de siste par årene har vi hatt Salomon Freeski TV, Field Productions, Warren Miller Entertainment, O’neill, Nuit de la Glisse, Helly Hansen, Peak Performance og mange andre.

I 2017 åpnet vi et nytt kontor i Brosundet i Ålesund. Her kan du bestille turer og kurs gjennom hele året, leie kajakk, SUP, sykler, ski og mye mer.

I 2019 åpnet vi vår egen kaffebar Hygge på Stranda en ultimat hangout med fulle rettigheter og skjenkebevilling. Her kan du også leie utstyr, bestille turer og mye mer. 

I 2020 fusjonerte Uteguiden med Valldal Naturopplevingar, og har som mål å bli den ultimate opplevelsesleverandøren på Vestlandet. Uteguiden tilbyr aktiviteter gjennom hela året fra basene på Stranda, i Valldal og i Ålesund.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Sunnmørsalpene!

Guidene våre

Vi har bygd opp et unikt nettverk av guider i området, som vil gjøre alt for å gi deg gode opplevelser under besøket ditt hos oss. Selv om mange av guidene er lokale, er det også mange som kommer fra andre områder i Norge og utlandet – noe som skaper en god atmosfære. En ting som er felles for alle guidene hos Uteguiden er imidlertid at de alle har et ønske om å gi deg et minne for livet.

Alle instruktører som vi bruker på kurs er utdannet gjennom NORTIND, Norsk Fjellsportforum, SLAO, AAA (American Avalanche Association) og/eller CAA, noe som gir deg som kursdeltaker en trygghet når det gjelder nivået på kursene vi arrangerer.

Oscar Almgren – daglig leder

Dreven fjellmann fra Stockholm (!) og gründer av Uteguiden, som styrer skuten fremover fra basen sin på Hygge by Uteguiden på Stranda. Er det pudderføre på Strandafjellet, er det alltid innenfor å ta seg fri fra kontoret, ifølge Oscar. Til tross for den svenske dialekten har han bodd på Stranda i ti år. Er du heldig, møter du Oscar på en av turene eller kursene våre i fjellet.

Nicolas Bourdillat – salgssjef og områdesjef Ålesund

Innflyttet franskmann som styrer aktivitetssenteret i Ålesund og det meste av salg mot kundene våre. Har du ringt eller sendt oss en e-post, er det høyst sannsynlig at du har snakket med Nico. Han har en fortid som proffsyklist i Frankrike, er over middels glad i landeveissykling og den som styrer våre landeveisturer.

Erlend Kløvjan Ringstad – guidesjef og områdesjef Valldal

Født og oppvokst i naturen på Sunnmøre og er over gjennomsnittet interessert i å være ute. Erlend har master i Naturbasert Reiseliv frå NMBU, har vært med i Valldal Naturopplevingar sidan 2012 og vært daglig leder siden 2016. Etter fusjonen mellom Valldal Naturopplevingar og Uteguiden i 2020/2021, er Erlend K. med på eiersiden i Uteguiden og har ansvar for guidene. Du møter ham i Valldal – ikke bli overrasket om han guider deg på tur!

Erlend Hjelme

Født og oppvokst i Valldal og har vært med i Valldal Naturopplevingar siden slutten av 90-tallet, både som guide og daglig leder. Etter fusjonen mellom Valldal Naturopplevingar og Uteguiden er Erlend H. med på eiersiden i Uteguiden. Han har laget Uteguidens nettsider og har kontroll på det tekniske. Ikke bli overrasket om han dukker opp som guide på rafting eller juving!

Gordie Smith

En skredekspert og kiwi frå New Zealand som har flyttet til Sunnmøre og trives godt her i de norske fjordene. Er du med oss på en guidet skitur, tur i fjellet eller på fjorden er det stor sjanse for at du treffer på Gordie.

Urban Axelsson

Urban er fra Sverige, men kommer til Sunnmøre hver vinter for å finne den beste snøen og de fineste turene. Det å bli med Urban på tur er noe alle burde oppleve, han er alltid blid og har alltid gode historier i bakhånd – han vil du ikke gå glipp av!

Carl Wernhoff

Har du planer om å lære deg en backflip, tradklatring eller hvordan man bruker skredsøkeren så er Calle your man. Inflyttet svenske på Stranda som tidligere håndterte skipatruljen på Strandafjellet. Du møter Carl på skred- og toppturkursene våre og guidede turer, både sommer og vinter.

Alpo Virtanen

Guideutdannet fra Outdoor Academy i Kronoby i Finnland og gjør sin andre sesong her hos oss på Stranda. En trygg og rolig type som man koser seg på tur med.

Allu “Aleksi” Penttala

Splitboardguide, wilderness guide og frikjører fra Finnland som også har guidet flere år på Island. Han har vært med og konkurrert i Freeride World Qualifier Tour, så her har du en guide som virkelig kan sin brettkjøring!

Giles

Skiguide som holder til i Jackson hole der han guider via ferrata og skiturer, når han ikke er hos oss for å guide toppturer da. Dette er en likandes kar som du kommer ha det kjekt på tur med.

Michal Kowalski

Michal kommer frå Polen og har budd i Valldal sidan 2015. Han er utdannet “Tatra Mountain Guide”, i tillegg til å vere rafting guide. Er du so heldig å få bli med Michal på tur, bli ikkje overraska om du får tilsendt mange flott bilder frå turen i etterkant!

Rolf Østby

Har studert friluftsliv på Høgskulen i Volda og utdannet seg til Adventure Guide. Rolf er en trivelig og jordnær type fra Østlandet som liker seg både på fjellet og i elva.

Hanna Sluys

Hanna er vår dyktige og rolige kajakk-ansvarlige i Valldal. Selv om Hanna kommer fra Sverige, er det få av de andre guidene våre som har mer lokalkunnskap enn henne.

Alejandro C. Giordano

En mer erfaren og dyktig rafting-guide skal du lete lenge etter! Alejandro håndterer aktivitetene på elven i Valldal og tar bilder, padler elvekajakk og kurser guidene våre i tillegg til å guide turer.

Rosita Qvarfordt

Rosita er en energirik og morsom guide som har utdannet seg som rafting-guide gjennom Grimslövs folkhögskola i Sverige. Deler av utdanningen var syv uker på dagsturer og ekspedisjoner i Nepal! Du møter henne på elven i Valldal.

Stephane Beauche

En svært trivelig og erfaren franskmann som kommer tilbake til Valldal år etter år! Stephane er en rafting-guide som har utviklet seg til å guide både kajakk- og fjellturer i Valldal. For å holde på fransken når han er her, lager han gjerne vin av blåbær frå Valldal.