Om Uteguiden AS

Uteguiden AS er det ledende guidefirmaet i Møre og Romsdal. Vi tilbyr et bredt spekter av opplevelser året rundt – alt fra skiturer og klatring til rafting, padling og sykkelturer. Målet vårt har alltid vært og vil alltid være å tilby unike opplevelser mellom dype fjorder og spisse tinder.

Historien vår

Uteguiden ble etablert av Oscar Almgren i 2012. Oscar kom til Stranda i 2009 og så med en gang potensialet for området på bakgrunn av tidligere erfaring med guiding og aktiviteter.

De siste årene har firmaet hatt stor vekst og har nå flere guider ansatt på heltid gjennom høysesong på vinter og sommer.

Fusjonen med Valldal Naturopplevingar i 2021 har styrket Uteguiden AS sinn posisjon og gjør at vi kan tilby et bredere tilbud, høyere kvalitet og bedre opplevelser!

Kundefokus og de beste opplevelsene

Målsettingen vår har alltid vært å fokusere på kunden og levere noe som konkurrentene våre har vanskelig for å matche. Det er ikke et mål i seg selv å være størst. For oss er det viktigeste å tilby de beste og mest profesjonelle guidene og den høyeste kvaliteten gjennom hele reisen med oss.

Blant kundene våre har vi hatt Salomon Freeski TV, Field Productions, Warren Miller Entertainment, O’neill, Nuit de la Glisse, Helly Hansen, Peak Performance og mange andre.

I 2017 åpnet vi et nytt kontor i Brosundet i Ålesund. Her kan du bestille turer og kurs gjennom hele året, leie kajakk, SUP, sykler, ski og mye mer.

I 2019 åpnet vi vår egen kaffebar «Hygge by Uteguiden» på Stranda en ultimat hangout med fulle rettigheter og skjenkebevilling. Her kan du også leie utstyr, bestille turer og mye mer. 

I 2020 fusjonerte Uteguiden med Valldal Naturopplevingar, og har som mål å bli den beste opplevelsesleverandøren på Vestlandet. Uteguiden tilbyr aktiviteter gjennom hela året fra basene på Stranda, i Valldal og i Ålesund.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til oss!

Vår støtte til planeten

Conservation Circle Rainforest Trust Medlem

Uteguiden er stolt av å være Conservation Circle Partner av Rainforest Trust, en av verdens mest effektive veldedige bevaringsorganisasjoner. Uteguiden donerer til Rainforest Trust for å støtte og beskytte truede arter, truede regnskoger og andre tropiske økosystemer rundt om i verden. Våre donasjoner vil sikre ekte dekar med regnskog!

1% for the planet Medlem

1 percent for the planet member. Vi har vært medlem her i mange år nå, og det er en fin måte for oss å gi tilbake til naturen vi elsker og lever av.
«Intensjonen med 1% for the Planet er å hjelpe til med å finansiere disse mangfoldige miljøorganisasjonene slik at de sammen kan være en kraftigere kilde til å løse verdens problemer.» – YVON CHOUINARD

Firmadetaljer

Besøks- og faktura adresse hovedkontor Stranda

Uteguiden AS
Storgata 10
6200 STRANDA

Orgnr 925 481 114

Våre faste ansatte

Våres faste ansatte jobber i Uteguiden hele året og danner kjernen i Uteguiden. Vi har ansatte med en bred kompetanse innenfor reiseliv, guiding, sikkerhet, gründervirksomhet, salg og markedsføring og administrasjon. Felles for oss at er vi brenner for å aktiviteter utendørs i den spektakulære naturen i Møre og Romsdal. Vi ønsker å gi våres gjester en smak av dette når de er på tur med oss!

Oscar Almgren
Daglig leder

Er gründeren av Uteguiden og styrer skuten fremover fra basen sin på «Hygge by Uteguiden» på Stranda. Han er en dreven fjellmann, likevel om han kommer fra Stockholm! Er det pudderføre på Strandafjellet, er det alltid innenfor å ta seg fri fra kontoret, ifølge Oscar. Til tross for den svenske dialekten har han bodd på Stranda i ti år. Er du heldig, møter du Oscar på en av turene eller kursene våre i fjellet.

Erlend Kløvjan Ringstad
Guide- og områdesjef Valldal

Født og oppvokst i naturen på Sunnmøre og er over gjennomsnittet interessert i å være ute. Erlend har master i Naturbasert Reiseliv frå NMBU, har vært med i Valldal Naturopplevingar sidan 2012 og vært daglig leder der siden 2016. Etter fusjonen mellom Valldal Naturopplevingar og Uteguiden i 2021, er Erlend K. med på eiersiden i Uteguiden og har ansvar for guidene. Du møter han i Valldal – ikke bli overrasket om han guider deg på tur!

Nicolas Bourdillat
Salgssjef 

Innflyttet franskmann som har vært med i Uteguiden siden 2018. Er ansvarlig for salg og vores sykkelturer. Har du ringt eller sendt oss en e-post, er det høyst sannsynlig at du har snakket med Nico. Han har en fortid som proffsyklist i Frankrike, er over middels glad i landeveissykling og den som styrer våre landeveisturer. Bli ikke overrasket om du møter Nico på en av våres ukeslange sykkelturer eller på kajakktur i Brosundet i Ålesund!

Veronika Valderhaug
Booking- og områdesjef Ålesund 

Har bachelor i reiselivsledelse og har jobbet innen turisme snart i 20 år, alt fra å være guide, prosjektkoordinator og daglig leder. Veronika kom inn i Uteguiden i 2021. Har mye kunnskap om regionen, elsker å være aktiv og er helst ute i naturen året rundt. Har ansvaret for senteret våres i Ålesund, i tillegg til å vere bookingansvarlig. Hun hjelper deg gjerne med å spikre unike aktivitetstilbud og turprogram etter deres ønske!

Amy Schevik
Bookingmedarbeider 

Amy er født og oppvokst i Chile, med norske røtter. Erfaring innenfor historie, foretningsadminstasjon og snart sertifisert tolk og oversetter, snakker Amy ditt språk når det gjelder å skape de beste eventyrene. Med bakgrunn fra seiling og padleaktiviteter, hjelper hun andre med å komme i kontakt med naturen for å sikre personlige turer med våre dyktige guider. Amy ser frem til å støtte, hjelpe og bistå slik at du får det beste eventyret med Uteguiden.

Erlend Hjelme
Web-ansvarlig

Født og oppvokst i Valldal og har vært med i Valldal Naturopplevingar siden slutten av 90-tallet, både som guide og daglig leder. Etter fusjonen mellom Valldal Naturopplevingar og Uteguiden er Erlend H. med på eiersiden i Uteguiden. Han har laget Uteguidens nettsider og har kontroll på det tekniske. Stiller også som guide både på fjorden, i elva og på fjellet når det trengs.

Jakob Skog
Baker på Hygge by Uteguiden

Født og oppvokst i Umeå, Sverige. Vokst opp i en familie som mener «kaffe» er en viktig del av hverdagen. Lukten av nybakte boller bakt av moren eller surdeigsbrød bakt av faren, var noe Jakob ikke kunne få nok av. Har bakt helt siden han dro hjemmefra. Han innrømmer at tanker om surdeig noen ganger gir ham søvnproblemer, men det er verdt det!

Guidene våres

Guidene er våres viktigeste ressurs i Uteguiden. Vi har bygd opp et unikt nettverk av guider, som vil gjøre alt for å gi deg gode opplevelser under besøket ditt hos oss. En kombinasjon av lokale guider og fra andre områder i Norge og utlandet, skaper en god atmosfære og mulighet for å lære av hverandre sine erfaringer og kompetanse. En ting som er felles for alle guidene hos Uteguiden er imidlertid at de alle har et ønske om å gi deg et minne for livet.

Alle guider eller instruktører som vi bruker på guida turer eller kurs har enten en norsk eller internasjonal utdanning/sertifisering. Dette gir deg som gjest en trygghet når det gjelder nivået og kvaliteten på turen eller kurset du er med på.

Er du usikker på hva din guide har av utdanning / sertifisering – spør oss, eller han gjerne!

Urban Axelsson

Urban er fra Sverige, men kommer til Sunnmøre hver vinter for å finne den beste snøen og de fineste turene. Det å bli med Urban på tur er noe alle burde oppleve, han er alltid blid og har alltid gode historier i bakhånd – han vil du ikke gå glipp av!

Philip Mansfield

Sjef og guide for havkajakk. Britisk/Nederlender som har funnet seg til rette i Norge for noen år tilbake. Har ein bachelor i utendørs undervisning, har jobbet mange år som sikkerhetsinstruktør, friluftsinstruktør og turguide på Island. Han liker å dele sin kunnskap og interesse for friluftsliv med andre. Ansvarlig for våre guider i Ålesund gjennom høysesongen. Du møter han som guide på noen av våre havkajakkturer, langrennsturer eller andre aktiviteter langs kysten.

Alejandro C. Giordano

En mer erfaren og dyktig rafting-guide skal du lete lenge etter! Alejandro håndterer aktivitetene på elven i Valldal og tar bilder, padler elvekajakk og kurser guidene våre i tillegg til å guide turer.

Gordie Smith

En skredekspert og kiwi frå New Zealand som har flyttet til Sunnmøre og trives godt her i de norske fjordene. Er du med oss på en guidet skitur, tur i fjellet eller på fjorden er det stor sjanse for at du treffer på Gordie.

Alex Lechner - UIAGM guide

Alex Lechner

Alex er UIAGM-guide fra Østerrike som gjør sin første vintersesong med oss i Uteguiden i 2024. Han har tidligere jobbet mange år nede i alpene og ser no frem mot å ta med gjester på tur i Sunnmørsfjell i vinter.

Olivier Balladi - UIAGM guide

Olivier Ballari

En Fransk UIAGM-guide som forsterker teamet for 2024 sesongen på Sunnmøre. Han flytter med familien opp til Sunnmøre og blir en god forsterking i vårt team. Han ser frem mot å utforske Sunnmørsalpene med våre gjester i løpet av vinteren.

Andreas Gustafsson på Uteguiden

Andreas Gustafson

Andreas har flere av dere som vært på tur med oss sikkert treffet da han har vært på praksis med oss her i flere omganger. Han er en SFLO-guide som er stødig på ski og liker seg i dei norske fjellene.

Anne Julku

Anne har guidet for oss i Uteguiden gjennom flere sesonger og gjør i år sin 3. vintersesong på Stranda. Anne er nordisk villmarksguide og fjellguide og i tillegg en av få av våre guider som kjører snowboard. Anne snakker Finsk, Engelsk, Svensk og en god del norsk.

Michal Kowalski

Michal kommer frå Polen og har budd i Valldal sidan 2015. Han er utdannet “Tatra Mountain Guide”, i tillegg til å vere rafting guide. Er du so heldig å få bli med Michal på tur, bli ikkje overraska om du får tilsendt mange flott bilder frå turen i etterkant!