Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Uteguiden AS samler inn og bruker personopplysninger.

Vår adresse er: Storgata 10, 6200 Stranda

Erklæringen gjelder for følgende: uteguiden.com

Uteguiden AS, ved daglig leder Oscar Almgren, er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger.
Erklæringen inneholder informasjon som du har krav på når det blir samlet inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Hvilke personopplysninger vi samler inn, og hvorfor vi gjør det

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Google Analytics
Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Uteguiden AS bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Google Tag Manager
Vi jobber kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsteder gjennom å tilpasse og tilby målrettet innhold. Til dette benytter vi Google tag manager.

GTM er en liten kode som hjelper oss å spore brukeratferd gjennom våre nettsteder, og denne informasjonen flyttes anonymt inn i vår Google Analytics-konto.

Facebook pixel
Vi benytter Facebook pixel til å se brukeratferd som stammer fra Facebook. Med denne informasjonen kan vi måle trafikk fra Facebook, oppnå mer målrettet kommunikasjon gjennom Facebook og måle konverteringer fra Facebook-annonser. Informasjonen blir ikke benyttet til å identifisere enkeltpersoner, men til å segmentere våre målgrupper. Gjennom denne implementeringen vil Facebook ha tilgang til å se brukermønsteret til en person som har klikket seg inn på vårt nettsted fra Facebook. For mer informasjon om hvordan Facebook behandler og beskytter disse opplysningene, se Facebooks retningslinjer for data.

Tjenester

Bilberry booking
Når du kontakter oss via skjema på nettstedet eller booker aktiviteter, blir opplysningene du skriver inn lagret i bookingsystemet Bilberry (bilberry.no). Navn, telefonnummer, e-post, adresse og eventuelt andre personopplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har med deg. Vi lagrer opplysningene i våre systemer så lenge det er behov for dem for å kunne yte de tjenestene du ber om.

Sharefox utleieportal
Vi bruker et eget system for håndtering av utstyrsutleie. Personopplysninger du legger inn her blir lagret i et eget system: Sharefox (sharefox.no) Navn, telefonnummer, e-post, adresse og eventuelt andre personopplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har med deg. Vi lagrer opplysningene i våre systemer så lenge det er behov for dem for å kunne yte de tjenestene du ber om.

Shopify Webshop
Uteguidens Webshop shop.uteguiden.com. Personopplysninger du legger inn her blir lagret i et eget system: Shopify (shopify.no) Navn, telefonnummer, e-post, adresse og eventuelt andre personopplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har med deg. Vi lagrer opplysningene i våre systemer så lenge det er behov for dem for å kunne yte de tjenestene du ber om.

Mailchimp Nyhetsbrev
Du kan abonnere på nyhetsbrev dersom du ønsker å få informasjon og tilbud fra oss på e-post. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse i vårt meldingssystem (mailchimp.com). I meldingssystemet vil vi også kunne se om du åpner e-posten, og hvilke lenker du klikker på. Du kan enkelt melde deg av via lenken i nyhetsbrevet vi sender deg.

Hvem vi deler opplysningene dine med

På alle nettstedene bruker vi informasjonskapsler (se forklaring lenger oppe). Hvis du fyller ut skjema på nettstedet blir dataene du fyller inn, sammen med tidspunkt og IP-adresse sendt til oss på epost, i tillegg til at de blir lagret bak kryptert pålogging i skjemaverktøyet vårt.

Data som blir sendt inn via skjema på en av disse tjenestene blir lagret på server hos vår databehandler, som har taushetsplikt og som vi har databehandleravtale med.

Hvilke rettigheter du har til opplysningene dine

Hvis du har booket eller kjøpt noe på dette nettstedet, kan du be om å få oversendt alle personopplysninger vi har om deg, blant annet alle opplysningene du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Kontakt oss hvis du vil at vi skal gjøre dette. Dette gjelder likevel ikke data vi må lagre av administrative, juridiske eller trygghetsgrunner.

Har du spørsmål om dette, eller om hvordan vi ellers behandler personopplysninger vi innhenter gjennom andre kanaler, så er du velkommen til å ta kontakt med oss på oscar@uteguiden.com.