I dagene har vi vært ute på en artig tur i området rundt Stryn. Vi startet dag 1 i Erdalen og planen var å gå inn til Vetledalsseter opp Erdalsbreen og videre opp Strupebreen. Vi satte opp nattens camp ca 2 km NV om Tverrfjellet med oppsyn utover Jostedalsbreen og Lodalskåpa. I løpet av natten tiltok vinden ordentlig og vi hadde vinder på ca 12-14 m/s utover mot morningen.
Tindefjellsryggen nedkjøring mot Kåpevatnet
Vidare var planen at følge Skålebreen, Tindebreen og videre Skålabreen og overnatte på Skålabu før siste dag og nedkjøring til Tjugen der vi hadde satt ut en bil første morning.
 
Men med værmelding om økende vind (25 m/s) og nederbør ble vurderingen at vi skulle hatt for lita sikkerhetsmargin for gjennomføring. Hele ruta videre fra første nattens camp hadde vi vært på mellom 1700 – 1848 moh hele dagen og det i 25 m/s hadde ikke vært hensiktsmessig. 
 
Alternativ nedkjøring ble ner mot Kåpevatnet og videre ned til Bødalsseter der vi kunne stå på ski helt ned til parkeringsplassen (og en god del videre nedover). Det er utruleg mye snø i fjellet om dagen og det er mange år siden jeg har sett så mye snø som no. 
 
Takk for turen gutter!
 
Originalruta på denne turen går fra Skåla og videre utover ryggen – ta kontakt hvis dere har lyst på en tur!