Toppturkurs

Innføring i topptur og alpin skiferdsel

Her får du lære det du treng for begynde å gå toppturer! Vi tilbyr toppturkurs på Stranda, Hemsedal, Åndalsnes og Bjorli, i tillegg til andre andre området på forespørsel.

Våre faste kurs er 2,5 dag, men vi tilbyr også mer avanserte og videregåande kurs på forespørsel. Ta kontakt om du ønsker et spesielt kurs eller at vi kommer til deg.

2,5 dagers toppturkurs

Lær det grunnleggende innen topptur og skred

Med dette kurset vil vi gi deg som deltager en innføring i topptur og alpin skiferdsel slik at det blir både lettere, morsommere og sikrere å planlegge og gjennomføre egne turer senere. Vi har en grunnleggende innføring i utstyret vi bruker, fordeler og ulemper med ulike typer utstyr m.m. I tillegg blir det selvsagt fokus på skred, kameratredning og å lære å bruke skredvarsel. Veivalg både på kartet og ute på tur er også et viktig tema i løpet av disse dagene.

Vi har to dager ute på tur på fjellet, der målet er å lære så mye som mulig. Første kveld er det en teoriøkt, hvor vi blant annet går gjennom utstyr og turplanlegging og får en god start på kurset sammen.

Hvem passer toppturkurset for?
Dette kurset er rettet mot skikjørere som ikke har så mye tidligere erfaring fra topptur. Dette vil si at du ikke trenger å ha forkunnskaper om topptur fra før, men det er en forutsetning at du har kjørt på alpint/telemark eller brett tidligere. Målsettingen vår er alltid å tilpasse toppturkurset etter deltagernes ønsker og forutsetninger.

For deg som ønsker å bli med på det mer grundige femdagers toppturkurset vil vi også bruke mer tid på vurdering av snøstabilitet, snøprofil og stabilitetstester. Her har vi fem hele dager ute på tur i fjellet, der målet er å lære så mye som mulig

3 eller 5 dagers kurs

Grundig innføring i topptur og skred

Vil du lære mer om skred og topptur er dette kurset for deg. Vi har et kurs på tre dager og et på fem dager som går mer i dybden på topptur, skikjøring, skredkunnskap, kameratredning, teknikk og turplanlegging. Ta kontakt for mer informasjon om desse to kursene.

Utleie av utstyr

Hos oss kan du leie alt du trenger av utstyr til det neste eventyret ditt! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal.

  • Alt av toppturutstyr
  • Skredutstyr
  • Langrennsski og sko
  • Havkajakker
  • Sykler
  • Annet turutstyr
Utleieportal