Fjord ski – Sunnmørsalpene

4 dager med toppturer i Sunnmørsalpene med overnatting på Sagafjord Hotel & Patchellhytta. På denne turen har vi gode muligheter for å få stått på ski ned fra Slogen. Det er og muligheter for å legge til eller trekke fra dager på denne turen, alt etter dine ønsker.

Sunnmørsalpene er kjent for sine alpine og spisse tinder i kombinasjon med fjordutsikt. Fjellene er omkring 1500 m høye og er vi heldig med forholdene har vi muligheter for å kjøre ski helt ned til fjorden. Når det i tillegg er veldig gode kommunikasjoner så har vi alle ingrediensene for å få til noe skikkelig bra.

Mange av førstebestigningene i området er gjort av kjente brittiske fjellklatrere som Wiliam Cecil Slingsby og Charles Watson Patchell omkring århundreskiftet. De kom igjen år etter år og har satt et tydelig preg på området. Patchell fikk dessuten satt opp Patchell-hytta ved foten av Slogen og Slingsby har sin egen klatrerute (Slingsby-ruta) opp fra Villa Norangdal til toppen av Kvitegga.

Idag har området gjennomslagskraft i internasjonal reklame og skifilm, de siste åra har blant andre Volvo, Peak Performance, Universal Pictures, Field Productions, Salomon Freeski tv og Warren Miller Entertainment vært i området for å oppleve magien. Du kan se klippene på denne siden.

Våre guider

Vi har jobbet profesjonelt med skredproblematikk de siste 7 åra, gjennom guiding, kurs og skipatrulje oppdrag. Vår sjefsguide Oscar er utdanna skredekspert gjennom CAA (Canadian Avalanche Association) og er fortsatt den eneste i Norge som gått igjennom den utdanningen. Alle andre instruktører er utdanna inom SLAO (svenska liftars arbetsorganisasjon, AAA (American Avalanche Association), CAA eller Norskt Fjellsportforum, dette gir deg som deltaker en trygghet i nivåen på de turer som vi arrangerer.

Safety first!

Som første guide-firma i Norge tilbyr vi nå lån av skredsekker til alle våre gjester. Om du noen gang skulle bli tatt i skred er en skredsekk det eneste som kan øke sjansen for å overleve – foruten rask og god redningsinnsats. Våre guider tar ikke større sjanser selv om alle i følget bruker slike sekker, men vi ønsker å tilby våre gjester alle de gode sikkerhetsnettene som finnes på markedet.

Overnattingene

Sagafjord åpnet for full drift i juli 2012 på Sæbø. Utsikta fra hotellet over Hjørundfjorden og Slogen er svårslått og noe helt unikt, hvis dere har lyst å starte å avslutte turen med båt kan vi reiser rett fra trappa på Sagafjord. Deler utav hotellet er over 200 år og kjem fra en gammel skulestove fra Valdres. Det her blir vår base i løpet av første del av denne turen.

Første utgave av Patchellhytta blei bygd av Charles Watson Patchell på 1920-talet. No har steinbuen blitt oppgradert og den «nye» Patchellhytta har sengeplass til over 70 pers og er et perfekt utgangssted for turer til Slogen, Smørskredtindane og Brekketindane.

Leie skiutstyr

Har du lyst å prøve lett toppturutstyr? Da har du mulighet å leige det fra oss i forbindelse med turen. Vi har rando-pakker fra Dynafit med både smale og breie ski som passer rådende snøforhold.

Dag for dag

Det her er kun et forslag med startdag – det er muligheter får å starte andre dager og.

Ankomst første kveld på Sagafjord Hotell for insjekk og oppmøte med guiden. Her går vi igjennom litt grunnleggende info om uken, ser over utstyret og spiser en 2-retters middag.
Første dag på tur og vi velger å legge in en kortere økt med trening med skredutstyre før vi begynner turen. En god start på helga kan være ultra-klassikeren Skårasalen med avsluttende nedkjøring ned til fjorden og båtskyss tilbake til hotellet.

 

Overnatting og 2-retters middag på Sagafjord Hotel.

Etter første dag på Skårasalen er det på tide å ta seg an noen av alle de andre flotte tindane i Sunnmørsalpene. En tur opp til Grøtdalstind kan være eg godt alternativ for dag 2.

 

Vel tilbake etter tur blir det afterski på hotellet før det er dags å gjøre seg klar til middagen.

Vi tek en tidlig start fra Sagafjord og tek ferga over til Lekneset og kjører videre opp i dalen fra Urke. Her parkere vi bilene og pakker oss sammen for en tur mot dagens store mål – Slogen. Vi følger Langseterdalen videre innover dalen forbi Maudekollen og Jenteskaret. Herfra begynner stigningen oppover og siste bit mot toppen må vi sette skia på sekken. Her er det og mulighet for å sette igjen skia hvis en ikke vil kjøre den første bratta bita ned.

 

Vi kjører ned fra Slogen og avslutter dagen på Patchellhytta. Her fikser vi middag i lag og avslutter kvelden foran peisen.

Med base på Patchellhytta 818 moh ligger de 1500 m høye tindane runtikring enkelt tilgjenglig. En kul avslutting på turen kan bli en tur opp mot Store Brekketind.

Hvis vi er litt slitne etter flere dager på tur avslutter vi med en kortere tur opp mot Maudekollen på vei nedover dalen.

 

Sesong

Mars – Mai

}

Varighet

4 skidager

Pris fra: kr

Neste tur/kurs
20/8 – plasser igjen

Viktig info

Vanskelighetsgrad
Middels – Det her er en tur for deg som har gått topptur tidligere og er klar for litt mer spektakulære nedkjøringer

Forsikringer
Husk å sjekke at din forsikring dekker skikjøring i fjellmiljø og offpiste.

Utstyrsliste
Inkludert i prisen
  • Guide
  • Skredutstyr
  • Skredsekk
  • Overnatting ons-søn i dobbeltrom
  • Alle måltider ons-søn

Hva syns våre gjester?

Vi vill tacka er för en fantastisk vecka! Mycket vackra och fina fjäll och varierande åkning trots omväxlande väderförhållanden. Karin och jag är övertygade om att vi kommer tillbaka redan nästa år. – Peter & Karin Hagren, toppturuke 2013 og 2014

Les hva våre andre gjester syns

Overnattingene

På denne turen er det inkludert overnatting på Sagafjord Hotel & Patchellhytta.

Reise til Sæbø

Her finner du info om hvordan du reiser til Sæbø – med fly, bil eller buss.

Sjekk ut vår shop

Trenger du noe nytt utstyr eller noen gode turbøker? Sjekk ut vår webshop!

Ofte stilte spørsmål

Her har samlet svara på mange av de vanligste spørsmåla som vi får av våre gjester.

Er topptur noe for meg?

Vi tilpasser turen etter deres ønsker og har hatt med gjester på tur som er mellom 12 og 72 år og nybegynner som frikjøringsproff. Med et stort utvalg av fjell så finner vi garantert noe som passer for akkurat dere.

Sæbø

Reise til Stranda

Vi anbefaler dere å reise til Stranda med fly via Ålesund, fra flyplassen tilbyr vi shuttle eller du kan leie egen bil. Det er og mulig å reise med Nettbuss fra Oslo, Bergen og Trondheim.

Med fly

Oslo (10 daglig) med SAS og Norwegian
Bergen (5 daglig) med SAS og Widerøe
Stavanger (2 daglig) med SAS
Trondheim (2 daglig) med SAS

Amsterdam Schiphol(daglig) med KLM
Avgang Amsterdam til Ålesund (14:25/20:40)
Avgang Ålesund til Amsterdam (06:30/17:05)

Køpenhavn Kastrup(daglig) med SAS
Avgang Køpenhavn til Ålesund (Man-fre 12:45/Sun 14:10)
Avgang Ålesund til Køpenhavn (Man-fre 14:50/Sun 16:15)

London Gatwick (Man/fre) med Norwegian
Avgang London Gatwick til Ålesund (Man/Fre 11:35)
Avgang Ålesund til London Gatwick (Man/Fre 15:10)

www.norwegian.no
www.sas.no
www.klm.com
www.wideroe.no

Shuttle fra flyet

Vi tilbyr alle våre gjester shuttle til/fra Vigra lufthavn til/fra Stranda. Pris: 350 NOK/person og vei. Minstetall er 4 stk gjester for denne pris.

Leiebil

www.avis.com
www.budget.no
www.hertz.no
www.europcar.no
www.sixt.no

Med bil

Med google maps finner du enkelt og greit nærmeste vei til oss på Stranda. Klikk deg inn på denne linken for å lage din egen rute eller bruk noen av linkene her under.

Oslo – Stranda – 561 km
Bergen – Stranda 
 396 km
Trondheim – Stranda 
– 360 km
Ålesund – Stranda 
– 67 km

Med buss

På denne linken finner du alle buss-ruter som går til Stranda