Bli med oss på Norges vakreste skitur!

Sunnmøres ultimate eventyr – Hjørundfjorden rundt!

Bli med oss på et 7 dagers eventyr på ski mellom fjord og tinder, rundt hele Sunnmøres fjord nr 1: Hjørundfjorden! Turen går rundt hjertet av Sunnmørsalpene og kan sammenlignes med de ekte Alpenes populære Haute Route. Fjellene rundt Hjørundfjorden er like ville, men i stedet for hodeverk og trengsel i høyden i Alpene byr vi på masser av frisk sjøluft, fjordutsikt og uspora snø!

Hjørundfjorden er 33 km lang og er omkransa av spisse tinder og kjente skifjell på rundt 1500 m på begge sider. I løpet av ei uke tar vi oss rundt fjorden – over topper og ned i daler – hver dag med nærheten til fjorden. Vi er innom både klassikere og mindre kjente skitopper, derfor har også du som har vært i området før mulighet til å bli kjent med nye fjell. Den eksakte ruta avhenger av vær og andre forhold. Noen dager kommer vi til å kjøre korte strekninger med bil eller båt. Dette, og om vi kan kjøre helt ned til fjorden, avhenger også av snøforhold.

Unike overnattinger

Rundt Hjørundfjorden ligger det en rekke spesielle overnattingssteder, og noen av disse benytter vi oss av underveis. Siden vi bruker disse overnattingsstedene slipper vi å bære med oss mer mat enn det vi trenger i løpet av dagen. Da blir også sekkene såpass lette at de ikke er til hinder for fin skikjøring!

Kjente guider

For oss i Uteguiden er dette hjemmefjella våre. Lommekjente guider er din garanti for de fineste turene! På turene våre står både opplevelse, sikkerhet og læring i sentrum. Vi er sikre på at akkurat denne turen gir deg mersmak på Sunnmøre! Hjørundfjorden rundt er unik som den eneste rundtturen på ski i Norge.

Safety first!

Som første guide-firma i Norge tilbyr vi nå lån av skredsekker til alle våre gjester – dette er inkludert i prisen på alle guidingene våre. Om du noen gang skulle bli tatt i skred er en skredsekk det eneste som kan øke sjansen for å overleve – foruten rask og god redningsinnsats. Våre guider tar ikke større sjanser selv om alle i følget bruker slike sekker, men vi ønsker å tilby våre gjester alle de gode sikkerhetsnettene som finnes på markedet. Hvis du er interessert i å låne en slik sekk i løpet av denne turen kan du si ifra om det i forbindelse med påmelding til turen.

Leie skiutstyr

Har du lyst å prøve lett toppturutstyr? Da har du mulighet å leige det fra oss i forbindelse med turen. Vi har rando-pakker fra Dynafit med både smale og breie ski som passer rådende snøforhold.

Turen dag for dag

Hundeidvik-Trandal

Første dag går turen fra Hundeidvik i den nordøstre enden av fjorden til Trandal, ei vegløs bygd omtrent halvveis inn i fjorden. Turen til Trandal går via Blåbretinden og vi får fin skikjøring ned mot Trandal. I Trandal bor det bare seks mennesker, men egen pub finnes det! Vi overnatter på Christian Gaard rett nede ved fjorden, her arrangeres også Trandal Blues hver sommer.

Trandal – Urke

Fra Trandal går turen via Lisjedalen til Urkedalen. Her har vi alternative skitopper i flere retninger og kan velge etter forholdene. Vel nede i Urke bor vi i ei flott hytte med utsikt til Norangsfjorden – armen av Hjørundfjorden som går inn mot Øye. Her lager vi middagen selv, men alt er planlagt og råvarene ligger klar.

Urke-Villa Norangdal via Slogen

Denne dagen vil vi på Slogen og håper på forhold for det! Slogen er det mest kjente og markante fjellet på Sunnmøre, men for mange er den helt ukjent som skitopp fordi den ser så bratt og utilgjengelig ut. Vi går en av de fineste rutene, via Langesæterdalen fra Urke. Fra foten av selve Slogen følger vi mer eller mindre sommerruta opp. Denne delen av turen er bratt og luftig og det er vanlig å gå opp med skiene på ryggen. Vi velger retur ned til Norangsdalen og får skyss inn dalen til Villa Norangdal – en designperle av et hotell der hvert rom representerer hvert sitt tiår. Her har både Patchell og Slingsby slitt trappene! Om middagen den gang kunne måle seg med hva de tilbyr her i dag vet vi ikke, men varm, utendørs stamp hadde de neppe! Deilig etter tre dager og flere tusen høydemeter på ski!

Villa Norangdal – Bjørke

En av de mest populære skiturene i området starter her på trappa til Villa Norangdal! Det utnytter vi selvsagt og håper på at været er på vår side og gir oss den utsikten mot Hjørundfjorden som vi fortjener. Via Blæja og Kårdalstindane kjører vi ned mot fjorden på den andre siden og overnatter i Bjørke, innerst i Hjørundfjorden.

Bjørke – Sæbø

Hvor vi går denne dagen henger sammen med vær og føre, men ett av alternativene er den ekte Sunnmørsklassikeren Skårasalen. Vi går opp på vestsida av fjellet og kjører ned Lisje Skåradalen til den vegløse gården Skår nede ved fjorden. Her bor det én fastboende! Vi tar ferge eller taxibåt til Sæbø og overnatter på Sagafjord hotel helt nede i fjæresteinene.

Sæbø – Standal

Denne dagen har vi alternativer som Dalegubben og Sylvkallen som begge gir nydelig skikjøring og fantastisk utsikt mot Hjørundfjorden. Avhengig av hvilket fjell vi velger kan vi trenge isøks og stegjern. Vel nede i Standaldalen overnatter vi på Standal Alpesenter.

Standal – Ytre Standal = mål!

Denne dagen kan vi få med oss klassikeren Kolåstinden eller en av toppene nærmere Molladalen. I dette området er tindene spesielt spisse, og utsikten upåklagelig! Der vi møter barmark tar vi taxi tilbake til fergeleiet på Festøya.

Pris fra: kr

Neste tur/kurs
20/8 – plasser igjen

Viktig info
Vanskelighetsgrad – Krevende
Det her er en tur for deg som har gått på topptur før.

Forsikringer
Husk å sjekke at din forsikring dekker skikjøring i fjellmiljø og offpiste.

Utstyrsliste
Inkludert i prisen
  • Guide
  • Skredutstyr
  • Skredsekk
  • Kost og losji i løpet av turen
  • Alle transporter i løpet av turen

Hva syns våre gjester?

Vi vill tacka er för en fantastisk vecka! Mycket vackra och fina fjäll och varierande åkning trots omväxlande väderförhållanden. Karin och jag är övertygade om att vi kommer tillbaka redan nästa år.
– Peter & Karin Hagren, toppturuke 2013 og 2014

Les hva våre andre gjester syns

Transport til start

Si ifra hvis du trenger transport til/fra start av turen så ordner vi med det.

Reise til start

Her finner du info om hvordan du reiser til Stranda – med fly, bil eller buss.

Sjekk ut vår shop

Trenger du noe nytt utstyr eller noen gode turbøker? Sjekk ut vår webshop!

Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet svara på mange av de vanligste spørsmåla som vi får av våre gjester.

Er topptur noe for meg?

Vi tilpasser turen etter deres ønsker og har hatt med gjester på tur som er mellom 12 og 72 år og nybegynner som frikjøringsproff. Med et stort utvalg av fjell så finner vi garantert noe som passer for akkurat dere.

Flere aktiviteter

Festøya

Reise til Ålesund

Vi anbefaler dere å reise til Ålesund med fly, derfra kan vi ordne med shuttle. Alternativ så kjører dere sjølve direkte til Festøya. Det er og mulig å reise med Nettbuss fra Oslo, Bergen og Trondheim til Ålesund.

Med fly

Oslo (10 daglig) med SAS og Norwegian
Bergen (5 daglig) med SAS og Widerøe
Stavanger (2 daglig) med SAS
Trondheim (2 daglig) med SAS
Amsterdam Schiphol(daglig) med KLM
Avgang Amsterdam til Ålesund (14:25/20:40)
Avgang Ålesund til Amsterdam (06:30/17:05)

www.norwegian.no
www.sas.no
www.klm.com
www.wideroe.no

Shuttle fra flyet

Vi tilbyr alle våre gjester shuttle til/fra Vigra lufthavn til/fra Stranda. Pris: 350 NOK/person og vei. Minstetall er 4 stk gjester for denne pris.

Med bil

Med google maps finner du enkelt og greit nærmeste vei til Ålesund. Klikk deg inn på denne linken for å lage din egen rute.

Med buss

På denne linken finner du alle buss-ruter som går til Ålesund