Høgruta Stryn til Sunnmøre

Gå høgruta fra Stryn over til Sæbø i Hjørundfjorden og avslutt det hele med en helg på toppturfestivalen High Camp Sunnmøre. Dette er turen for deg som vil ha en ny opplevelse i vest-norsk natur og ta en tur veldig få har gått tidligere. Både Stryn og Sunnmøre byr på noe av den fineste naturen og skikjøringen i Norge og nå kan du oppleve begge deler på en og samme tur.

Denne turen går over tre dager som starter tidlig om morgenen i Stryn, vi overnatter på to ulike hytter underveis. Vi vil besøke toppturklassikere som Hornindalsrokken, Kvitegga, Blæja og Kårdalstindane på denne turen. Vel nede bli vi møtt av båten som tar oss over Hjørundfjorden til High Camp.

MERK DEG Vi har lagt opp denne turen også 2-5 April.

Dette er turen for deg som vi gå på topptur fra et sted til et annet. Oppleve en annerledes tur som svært få andre har opplevd. Få en hard, annerledes og fin oppkjøring til High Camp. Vi bor relativt godt og unner oss god mat på turen. Dette er turen for deg som vil gå i et normalt tempo, men likevel ha krefter og psyke til å gå i tre dager i strekk i all slags vær.

– «Høgruta Stryn -Sunnmøre anbefales på det sterkeste til de som elsker gode turopplevelser, bra skikjøring, magisk utsikt og godt sosialt selskap! Våre guider Gordie og David var helt unike! Mange erfaringer rikere etter denne turen. Tusen takk! – Skal tilbake dit :-)» – Veronica Næss

Guide, transport, overnatting og måltider er inkludert. Du får også billett til High Camp Sunnmøre og vil du unne deg overnatting på Sæbø hotell har vi reservert plasser for de som er med på denne turen. Hvis du vil bo i telt eller ordne overnatting selv, henter vi utstyret ditt i Stryn så det er på plass når du ankommer Sæbø.

På turen har du bare med deg det mest nødvendige for turen slik at du går lettest mulig og får best mulig skikjøring underveis. Dette er altså ikke en fjellskitur, men toppturer som byr på god skikjøring.

Vi anbefaler at du har lett toppturutstyr, bredere enn fjellski og smalere enn pudderplanker.

Mer om selve turen finner du under dag for dag.

Våre instruktører

Vi har jobbet profesjonelt med skredproblematikk de siste 7 åra, gjennom guiding, kurs og skipatrulje oppdrag. Alle instruktører er utdanna gjennom NORTIND, SLAO (svenska liftars arbetsorganisasjon, AAA (American Avalanche Association), CAA eller Norskt Fjellsportforum, dette gir deg som kursdeltaker en trygghet i nivåen på de kurs som vi arrangerer.

Leie skiutstyr

Har du lyst å prøve lett toppturutstyr? Da har du mulighet å leige det fra oss i forbindelse med kursen. Vi har rando-pakker fra Dynafit med både smale og breie ski som passer rådende snøforhold.

Vi møtes klokken 09.00 i Stryn hvor vi er klare for tur. Kommer du langveis fra anbefaler vi at du har en overnatting i Stryn eller på vei til Stryn fra kvelden før. Vi går gjennom turen vi skal begi oss utpå. Sørger for at alle har pakket topptursekken med det mest nødvendige og går gjennom snø og skredforhold for området. Vi går retning Hornindal hvor vi også overnatter denne første dagen. Den første dagen er relativt enkel med en soft start på turen. Vi går i ca. 5-6 timer før vi er i Hornindal. Her er det overnatting på Raftevold hotell i Grodås på natten. Her spiser vi en hyggelig middag sammen og planlegger neste dag sammen og guiden kommer sikkert med noen toppturtips som er nyttig å ta med seg videre.

Etter felles frokost drar vi går vi opp majestetiske Hornindalsrokken og opp Kvitegga og får fantastisk skikjøring ned Snødalen mot Tryggestad. Her kan vi virkelig få god skikjøring om snøen er bra. Denne dagen er litt lengere og litt mer terreng, men vi går ikke noe som er ekstremt bratt. Denne dagen er den lengste og vi er nok ute på tur i 8 timer. Vi overnatter på Lensmannsstova på Tryggestad hvor vi unner oss et bedre måltid og nyter noe godt i glasset.

Etter felles frokost går vi opp til en av Sunnmøres flotteste klassikere, Blæja 1143 moh, og opp til Kårdalstindene 1490 moh om gruppen har nok saft i bena til denne fantastiske klassikeren. Herfra står vi på ski helt ned til Hjørundfjorden hvor båten venter på oss. Denne dagen bruker vi ca. 6 timer på turen avhengig av hvilken rute vi velger.   Herfra tar vi båten over til Sagafjord hvor vi ender turen vår og du fortsetter turen din på High Camp Sunnmøre

Viktig info

Vanskelighetsgrad Krevende – Det her er turen for deg som gått mye på topptur før og kan gå 1500 høgdemeter per dag. Forsikringer Husk å sjekke at din forsikring dekker skikjøring i fjellmiljø og offpiste.

Utstyrsliste
Inkludert i prisen
  • Profesjonell guide på tre fulle turdager
  • Overnatting på Raftevold hotel
  • Overnatting på Lensmansstova med en bedre middag
  • Frokost og niste dag 2 & 3 
  • Middag begge turdager 
  • Biltransport
  • Båttransport
  • Festivalpass til High Camp Sunnmøre (kun for turen til Highcamp)

Overnatting på High Camp er ikke inkludert.

Hva syns våre deltakere?

«Helt rå tur I fantastisk terreng. En opplevelse man kan leve lenge på!!!» – Jørgen Johansson deltaker 2018

 

Les hva våre andre deltakere syns

Overnatting

Alle overnattingene er inkludert i turen unntatt natten før turstart i Stryn.

 

Oppmøte for turen

Vi møtes på morgenen tirsdag 19. mars i Stryn sentrum.

 

Sjekk ut vår shop

Trenger du noe nytt utstyr eller noen gode turbøker? Sjekk ut vår webshop!

 

Ofte stilte spørsmål

Her har samlet svara på mange av de vanligste spørsmåla som vi får av våre gjester.

Flere aktiviteter

Stranda

Ankomst og avreise

Kommer du fra Oslo-området anbefaler vi at du tar nattbussen til Stryn som er fremme tidlig tirsdag morgen. Bagasjen som du ikke har med de første dagene tar vi med oss.

Vi er turklare klokken 09.00.

Vi er fremme i Sæbø ca. kl 16 avhengig av vær og tempoet vi holder. Og her slutter Høgrute-turen og High Camp begynner.

Når du skal hjem fra Sæbø kan du enten bli med High Camp transporten til Ålesund eller Ørsta og fly derfra. Har du bilen din i Stryn kjører vi deg til Ørsta hvor det går det buss til Stryn.