Skred- og frikjøringskurs for ungdommer 

Gleden over puddersnø og offpiste-kjøring har ingen aldersgrense. Vet du alltid hvor tenåringen kjører i skitrekket? Vi ønsker at tenåringene skal være på trygg grunn også når de er off-pist. Gi dem kunnskapen som trengs for sikker løssnøkjøring. Send dem på skredkurs på Strandafjellet i vinterferien.

I løpet av en dag i vinterferien gir vi unge mellom 13 og 17 år grunnleggende opplæring i bruk av skredutstyr og redning, dette skjer gjennom en veksling mellom teori og praktiske øvelser.

Det er vi i Uteguiden som skal holde kurset. De har mange års erfaring med skredkurs, bruk av bratte fjell og kunnskap om skred. Les mer om Uteguiden her 

Kurset er åpent for alle i aldersgruppen mellom 13 -17 år. Hver dag er det plass til åtte deltagere, til sammen 16 i løpet av helgen. Her gjelder det å være kjapp ettersom vi tidligere år har solgt ut alle plassene veldig kjapt.

Deltakerne bruker eget Alpepass, sesongkort eller kjøper heiskort for dagen. Her finner du priser på heiskort.

Deltakerne får låne skredutstyr på kurset uten noen kostnad. 

Uteguiden ønsker å være med å skape en kultur for trygg frikjøring. Skredkurs for unge er derfor en viktig og naturlig del av Uteguidens samfunnsengasjement.

Våre instruktører

Vi har jobbet profesjonelt med skredproblematikk de siste 7 åra, gjennom guiding, kurs og skipatrulje oppdrag. Vår hovedinstruktør Oscar er utdanna skredekspert gjennom CAA (Canadian Avalanche Association) og er fortsatt den eneste i Norge som gått igjennom den utdanningen. Alle andre instruktører er utdanna inom SLAO (svenska liftars arbetsorganisasjon, AAA (American Avalanche Association), CAA eller Norskt Fjellsportforum, dette gir deg som kursdeltaker en trygghet i nivåen på de kurs som vi arrangerer.

Kurssted

Vi arrangerer kursene med utgangspunkt på Stranda skisenter og området omkring. 

Datoer

Lørdag 9. Februar
Søndag 10. Februar
Lørdag 1. Mars
Søndag 2. Mars

}

Tidsbruk

7 timer

Pris fra: kr

Neste tur/kurs
23/9 – plasser igjen

Viktig info

Vanskelighetsgrad
Middels – Vi tilpasser opplegget etter deres ønsker og ferdighet.

Utstyrsliste
 • Slalom/randone/telemark/snowboard
 • Hjelm
 • Sender/mottaker, spade, søkestang (Du kan også få låne på kurset gratis)
 • Ryggsekk ca 20L
 • Skibriller
 • Klær for en dag i trekket i februar
  • Vann/vindtett jakke og bukse
  • Ullundertøy
  • Ullsokker
  • Mellomlag – Ull/Fleece
  • Forsterkingsplagg – Dun/primaloftjakke
  • 2 par hansker/votter
Inkludert i prisen
 • Kursinstruktør
 • Skredutstyr

Hva syns våre gjester?

Vi vill tacka er för en fantastisk vecka! Mycket vackra och fina fjäll och varierande åkning trots omväxlande väderförhållanden. Karin och jag är övertygade om att vi kommer tillbaka redan nästa år. – Peter & Karin Hagren, toppturuke 2013 og 2014

Les hva våre andre gjester syns

Stranda Lodge

Vi har gode kontakter på overnatting alle steder vi guider og holder kurs, kontakt oss så lager vi en pakkepris. Skal dere på kurs på Stranda, sjekk ut vår lodge.

Reise til Stranda

Her finner du info om hvordan du reiser til Stranda – med fly, bil eller buss.

Sjekk ut vår shop

Trenger du noe nytt utstyr eller noen gode turbøker? Sjekk ut vår webshop!

Ofte stilte spørsmål

Her har samlet svara på mange av de vanligste spørsmåla som vi får av våre gjester.

Hvem er det her kurset for?

Alle som liker å stå på ski offpist trenger et slikt kurs – her ler en seg grunnene om hva en skal gjere hvis det går galt.

Flere aktiviteter

Stranda

Reise til Stranda

Vi anbefaler dere å reise til Stranda med fly via Ålesund, fra flyplassen tilbyr vi shuttle eller du kan leie egen bil. Det er og mulig å reise med Nettbuss fra Oslo, Bergen og Trondheim.

Med fly

Oslo (10 daglig) med SAS og Norwegian Bergen (5 daglig) med SAS og Widerøe Stavanger (2 daglig) med SAS Trondheim (2 daglig) med SAS Amsterdam Schiphol(daglig) med KLM Avgang Amsterdam til Ålesund (14:25/20:40) Avgang Ålesund til Amsterdam (06:30/17:05) Køpenhavn Kastrup(daglig) med SAS Avgang Køpenhavn til Ålesund (Man-fre 12:45/Sun 14:10) Avgang Ålesund til Køpenhavn (Man-fre 14:50/Sun 16:15) London Gatwick (Man/fre) med Norwegian Avgang London Gatwick til Ålesund (Man/Fre 11:35) Avgang Ålesund til London Gatwick (Man/Fre 15:10) www.norwegian.no www.sas.no www.klm.com www.wideroe.no

Shuttle fra flyet

Vi tilbyr alle våre gjester shuttle til/fra Vigra lufthavn til/fra Stranda. Pris: 350 NOK/person og vei. Minstetall er 4 stk gjester for denne pris.

Leiebil

www.avis.com www.budget.no www.hertz.no www.europcar.no www.sixt.no

Med bil

Med google maps finner du enkelt og greit nærmeste vei til oss på Stranda. Klikk deg inn på denne linken for å lage din egen rute eller bruk noen av linkene her under. Oslo – Stranda – 561 km Bergen – Stranda  396 km Trondheim – Stranda – 360 km Ålesund – Stranda – 67 km

Med buss

På denne linken finner du alle buss-ruter som går til Stranda