The Classic Fjord Tour

The Classic Fjord Tour tar deg med på en landeveissykkeltur gjennom et vakre fjordlandskap på Vestlandet. Gjennom hele denne turen får du oppleve store kontraster, fra å sykle opp den velkjente Trollstigen i Geiranger til å sykle med havbrisen i fleisen, langt ute i havgapet på noen vakre øyer. Vi vil overnatte på autentiske fiskerhytter, tradisjonelle luksus hoteller og holde energinivået oppe ved å nyte lokalmat fra ferske råvarer.

Denne turen passer for aktive personer som har sykkelerfaring fra før og ønsker å teste deres grenser eller for den erfarne syklisten som ønsker å begi seg ut på et nytt eventyr og treffe andre sykkelglade mennesker på denne unike turen.

DCIM100MEDIADJI_0112.JPG

Transport fra flyplassen (Ålesund/Molde/Kristiansund) til Håholmen

Ankomst ved Håholmen Havstua (hotell) rundt kl 18.00

Dette hotellet er et verneverdig fiskevær, Håholmen Havstuer består av 25 bygninger som er restaurert og gjenskapt i likhet med hvordan de så ut på 1700 tallet. I dag er det et overnattingssted med restauranter, møterom og aktivitetstilbud, en nydelig plass som du kommer til å like.

Middag og presentasjon av turen

Vi nyter en deilig middag fra Håholmens Restaurant som er kjent for å gi fantastisk matopplevelser så her er det bare å glede seg. Kokken bruker lokale råvarer og serveringen finner sted i et gammelt fiskevær, her finner du også et godt vinutvalg som er tilpasset menyen.

Håholmen to Angvika – 100km – 800 høydemeter

Fra Håholmen til Angvika, den velkjente Atlanterhavsveien venter. Dette mesterstykke av en vei har 8 broer som knytter de mange øyene til fastland. Når du ser utover Horizonten vil du se veien bøye, svinge og velte seg i alle mulige retninger som halen på en gammel sjøorm. Når vi kommer forbi Atlanterhavsvegen følger vi Rv 666 som leder oss til kvernesfjorden til Angvika.

Ankomst til hotellet rundt kl 16.00

Nasjonalromantisk kunst, lyden fra peiser og lokalmat servert på porselentallerkener er det som venter oss her. Angelvika gamle handelssted er en perle som ligger vakkert til rett ved Tingvollfjorden i Nordmøre. Hotellet har 37 rom, der de balanserer mellom eksklusivt og utsøkt kvalitet, uten å miste den uformelle, hjemmekoselige atmosfæren.
Her kan du kvile beina, ta en svømmetur og gjøre deg klar for en uforglemmelig middag. Du vil få servert en 4 retters som blir servert i Bøkkestua. Bordsetningen er kl 19:30 og dagens meny vil bli presentert.

Etter en lang dag på sykkel, en utsøkt middag og lyden av bølger som slår innover land så kommer du til å sove godt.

Etappe 2: Angvika til Åndalsnes – 115km, 1500 høydemeter

Etter en god natts søvn, sørger vi for å begynne tidlig, du vil ikke gå glipp av ett minutt dagslys! Fra Angvika fortsetter vi videre på Rv 666 til Eresfjord og over Vistdalsheia-platået på 555 høydemeter, før man kommer til Åndalsnes. Denne lille plassen mellom fjell og fjord er base for fjellklatre og syklister, som kommer fra hele verden for å utforske den ville og dramatiske naturen.

Ankommer til Hotel Aak rundt kl 16.00

Hotellet med 33 senger (16 rom) har en lang historie, men de har også nyoppussede, moderne rom. De 3 rommene i den gamle delen av hotellet har nydelige trevegger med deilige farger og en fantastisk utsikt mot fjellene.

Etappe 3: Åndalsnes til Valldal – 50km – 1100 høydemeter.

Fra Åndalsnes vil du fullføre en 51 km lange turen til Valldal som ligger på den andre siden av fjellet. En av de tøffeste klatreetappen venter – men vi lover at utsikten på toppen er verdt det! Det høyeste punktet på Trollstigen ligger på 705 moh, fra utsiktspunktet kan du se direkte ned på de ørsmå og svingete veiene som gjør det mulig å klatre opp den bratte fjellsiden. Etter å ha fullført den utfordrende og bratt klatringa, kan du se frem til nedoverbakkene og flate partier hele veien til den lille bygda Valldal.

Ankommer til Valldal Fjordhotel hotell rundt kl. 12.00. 

Hotellet ligger perfekt mellom to av Norges mest kjente turistmål; Geiranger og Trollstigen, midt i sentrum av Valldal. Hotellet ligger i enden av Valldøla, med fantastisk utsikt over Norddalsfjorden og Syltefjellet.

Etter en fin lunsj og litt hvile, gjør deg klar til å utforske fjorden fra vannet! Nyt en fantastisk kajakkur fra Fjøra i Tafjord og nyt stillheten av fra kajakken og utsikten til en dramatisk fjord!

Tilbake til hotellet er det middag etterfulgt av en god natts søvn, før neste dags dronningsetappen.

Etappe 4: Valldal – Geiranger – Dalsnibba – Geiranger 80km – 2400Høydemeter

Etter å ha forlatt rolige Valldal, så tar vi neste ferge til Eidsdal og sykler til Geiranger. På vei ned i de svingete veiene stopper vi ved Ørnesvingen et velkjent utsiktspunkt for å få det perfekte bildet av Geirangerfjorden som er på UNESCOs verdensliste.

Etter å ha fått litt hvile i Gerianger, er neste mål for turen utsiktspunktet Dalsnibba. Denne glassplattformen hviler på 1500 meter over havet og utsikten er som du skjønner fantastisk, men det byr på bratt klatring! Etter noen bilder på toppen er det tid for en lang nedoverbakke tilbake til Geiranger og til vårt hotell for dagen.
Her får vi en velfortjent hvile og en middag med utsikt fra Hotel Utsikten Geiranger Hotell Utsikten, Geiranger er topper listen av hotellet i Geiranger som er vært å besøke. Det er ingen steder som kan måle seg, her kan våkne opp, spise frokost eller nyte middagen til en helt utrolige utsikt. Hotellet har vært lokalisert her siden 1893, som er da de fleste hoteller i Geiranger ble etablert.

Etappe 5: Geiranger til Ålesund. 100km – 1000 høydemeter

Denne siste delen av den episke reisen, kan du venter det deg en 119 km med ren skjønnhet. Fergen tar deg gjennom hele Geirangerfjorden som byr på noen av de mest fantastiske natur- og kulturlandskapene Norge har å by på. Her kan du se etter gamle fjellgarder som klamrer seg til små grønne markene høyt oppe i fjellsidene rundt og fosser som går dype rett ned i fjorden. Når fergen kommer til Hellesylt, kommer vi til neste sykkeletappe gjennom et landskap vakkert nok til å imponere dronninger.

Norangsdalen er kjent som Dronningsdalen og den smale dalen er full av kulturminner som du kan legge merke til hvis du holder øyene åpne. Vi kommer til Hjørundfjorden her er det flere små samfunn som ligger ved fjordkanten. De spisse toppene her i Sunnmørsalpene og de smale dalene gjør dette til et sted for eventyrsøkere og friluftsinteresserte.

Vi ankommer Ålesund og sjekker inn på Hotell Brosundet. Her nyter hele gruppen en god middag før vi avslutter denne fantastisk uken gjennom det vakre Vestlandet.

Transport til Ålesund flyplass eller fortsett ferien i Ålesund

Ditt eventyr slutter ikke i her, Ålesund har mye å vise frem. Her kan du gå gatelangs i et Jugendstilinspirert sentrum, besøker Ålesund Akvarium, kajakktur i Brosundet eller kanskje en fartsfylt ribbåttur til lundefugløya Runde, dette er bare noen av mulighetene som venter deg her i Ålesund by.

}

Varighet

7 dager

Sesong

Juni – September

Pris fra: 34999 kr

Neste tur/kurs
23/9 – plasser igjen

Inkludert i prisen
  • 1 Guide/assistent pr 5 pax
  • Transfer t/r Ålesund
  • Alle transporter på turen
  • 6 netter på lyxhotell
  • Alle måltider i løpet av turen
  • Snacks på turene

Hva syns våre gjester?

Vi vill tacka er för en fantastisk vecka! Mycket vackra och fina fjäll och varierande åkning trots omväxlande väderförhållanden. Karin och jag är övertygade om att vi kommer tillbaka redan nästa år. – Peter & Karin Hagren, toppturuke 2013 og 2014

Les hva våre andre gjester syns

Er denne turen noe for meg?

Det her er turen for den drevne syklisten som leter etter en unik sykkeltur på det norske vestlandet.

Ålesund Activity centre