LANGHELG PÅ JUVET LANDSKAPSHOTELL MED TOPPTURER

Denne helgen drar vi over fjorden fra Strandafjellet til de fantastiske fjellene rundt Valldal og Fjørå. Området er kjent for mye snø og denne siden av fjorden er mye mindre besøkt og sjansen for å finne urørt og bra snø er stor.

Fjellene her er ikke så spisse og eksponerte som ellers på Sunnmøre, men er veldig bra skifjell og byr på mange fine toppturer i fjord og fjellandskap. Denne helgen vil vi gå toppturer hvor vi både skal få fin utsikt og vise deg noe av den råeste og beste skikjøringen Valldal har å by på. I midten av februar er som regel den beste snøperioden i området og det er stor sjanse for at det blir pudderjakt denne helgen.

– Valldal leverer! Guiden Urban er noe av det bedre som beveger seg på to ben, og Juvet sørger for god restitusjon – Terningkast 6!

Når du er på tur vil du også få kursing i skredsikkerhet, sikre veivalg opp og ned, tips og triks du kan ta med deg når du er på tur alene og med venner på et senere tidspunkt.

Vi vil bo Juvet landskapshotell alle dagene. Juvet ble nylig kåret til vinner av Nordens perle, et program som besøker de mest unike plassene basert på arkitektur, mat og opplevelse i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island. Juvet landskapshotell har også vunnet en rekke arkitekturpriser for sine unike hytter som gjør at du får følelsen av å bo ute i naturen.

Den opplevelsen du bare får ved å være på Juvet er eneslående og noe man må oppleve en gang i livet. Juvet er fullbooket i nesten to år frem så de få som være med på denne turen får absoltt en spesiell opplevelse, både i fjellet og på Juvet.

– Fri Flyt leverer! Dere plukket de beste Norge har å by på. Sunnmøre, Juvet, bra folk og super guide. Bra for bein, sinn, hjerte og kjærligheten. I’ll be back! – Anders Lier (Gjest 2018)

Når vi kommer ned fra fjellet nyter vi utsikten fra rommene eller tar oss noe gått i glasset og sitter i badstuen omkranset av glass med utsikt til de omkransende fjellene.

Maten på Juvet er i verdensklasse. Her er det kreativitet med ferske råvarer på høyt nivå og du vil nok få en matopplevelse du sjelden har fått før.

Dette er en toppturhelg for dere som vil oppleve unik arkitektur, god mat, sunnmørsfjell og unne dere avslapning, litt hverdagsluksus og ikke minst flotte toppturer i vakker natur.

Våre instruktører

Vi har en bred erfaring blant våre instruktører som jobber som guider med hele ver har jobbet profesjonelt med skredproblematikk de siste 8 åra, gjennom guiding, kurs og skipatrulje oppdrag. . Alle andre instruktører er utdanna inom SLAO (svenska liftars arbetsorganisasjon, AAA (American Avalanche Association), CAA eller Norskt Fjellsportforum, dette gir deg som kursdeltaker en trygghet i nivåen på de kurs som vi arrangerer.

Leie skiutstyr

Har du lyst å prøve lett toppturutstyr? Da har du mulighet å leige det fra oss i forbindelse med kursen. Vi har rando-pakker fra Dynafit med både smale og breie ski som passer rådende snøforhold.

Innsjekk er fra klokken 16.00. Dere får hver deres tomanns kube hvor dere garantert kommer til å slappe av og ta noen bilder.

Vi møtes på låven hvor vi tar en lettere middag sammen. Værten deres disse dagene er Knut Slinning som vil ønske oss velkommen og dere får vite litt om plassen dere bor på.

Våre guider for helgen vil fortelle om fjellområdet og gi dere et innblikk av hva dere kan forvente dere av skikjøring de neste tre dagene. Her er det mye bra å ta av!

Felles frokost på låven og smører niste. Turene denne dagen bestemmer guidene basert på nivå, ønsker og skredforhold. Vi er på tur hele dagen.

Etter tur kan vi friste med en afterski i utendørs Jacuzzi og badstue med eksepsjonell utsikt.

På langbordet får vi servert en to- eller tre retter vi sent vil glemme, det tør vi å si på forhånd.

Vi prater litt om dagens tur og erfaringer vi tar med oss til morgendagens tur.

Felles frokost på låven og smører niste. Ut på tur med våre lokalkjente guider for å finne områdets beste snø. Guidene vil fortsatt gjennomføre toppturkus når vi er på tur slik at dette også blir en lærerik dag.

Fornøyde vi vender hjem. Samles for en afterski eller bare nyter stillheten i kuben frem til middag.

Felles middag på langbordet hvor kokken serverer oss nok en overraskelse fra øverste hylle.

Det blir litt lørdagsunderholdning i form av et spennende foredrag eller kurs. Info om dette kommer når det er klart.

Felles frokost på låven, smører niste. Vi sjekker ut før vi drar på tur. Basert på snøforholdene så tar vi en tur Valldalområdet eller kjører til et nærliggende sted på Sunnmøre hvor det ligger mest fersk snø!

Vi regner med at vi er nede fra tur mellom kl. 14 – 15. Vi takker for turen og flotte nytelsesdager på Juvet landsskapshotell i vakre Valldal

Viktig info

Vanskelighetsgrad
Middels – Vi tilpasser opplegget etter deres ønsker og ferdighet.

Forsikringer
Husk å sjekke at din forsikring dekker skikjøring i fjellmiljø og offpiste.

Utstyrsliste
Inkludert i prisen
  • Overnatting som er kåret til Nordens beste
  • Sengetøy
  • Hjemmelaget frokost og niste
  • To- eller treretters middag fredag og lørdag
  • Et lettere måltid på torsdag
  • Lokalkjente guider tre dager
  • Kurs/Foredrag
  • Badstu og utendørs jakuzzi

* Alkoholholdig drikke og mineralvann er ikke inkludert

Hva syns våre deltakere?

Takk for et Superbra kurs! Synes det var et veldig bra opplegg med litt teori på fredagen også to dager ute i fjellet. Læring og tur på en gang. Dere var dyktige på å lære fra dere og det ble både interessant og gøy. Herlig å lære litt mer om elementene som vi omgås i fjellet. Satt igjen med en følelse at jeg gjerne vil lære mer. Kommer til å anbefale dere til andre som tenker å ta kurs eller trenger guider! Veldig bra!! – Silje Tangen, 2,5 dags skredkurs 2015. 

Les hva våre andre deltakere syns

Juvet Landskapshotell

Juvet Landskapshotell ligger i Valldal, en dal som har mye fin skikjøring.

Reise til Stranda

Her finner du info om hvordan du reiser til Stranda – med fly, bil eller buss.

Sjekk ut vår shop

Trenger du noe nytt utstyr eller noen gode turbøker? Sjekk ut vår webshop!

Ofte stilte spørsmål

Her har samlet svara på mange av de vanligste spørsmåla som vi får av våre gjester.

Hvorfor skal eg gå et skredkurs?

Av alle som blir helt begravde i snøskred omkommer 20% før skredet har stoppet! Med et kurs øker du sjansene for at det ikke er du!

Flere aktiviteter

Juvet Landskapshotel

Reise til Juvet

Vi anbefaler dere å reise til Stranda med fly via Ålesund, fra flyplassen kan du leige egen bil. Det er og mulig å kjøre til Juvet direkte.