Toppturhelg på Hotel Union Øye 

En langhelg med toppturer i kanskje norges flotteste skifjell, hyggelig overnatting og god mat. Dette er dager hvor du vil oppleve noen av de fineste skifjellene på Sunnmøre. Vi bor i en på koselige Hotel Union Øye som gir oss stor fleksibilitet til å flytte oss basert på vær- og snøforhold. Vi har fjell rett utenfor døren, men har også muligheten til å krysse Hjørundfjordden. Vi setter opp turene basert på deres ønsker, men drar dit det er best på den gitte dagen basert på snø, vær og skredsikkerhet.

På denne turen skal vi nyte fin utsikt og få god skikjøring, men når du er på tur skal du også få tips og triks for at du skal få mer glede av toppturene dine, snø- og skredforhold og ikke minst ha fokus på en bra nedkjøring med riktige veivalg.

– «Kjempefin tur, takk igjen! Meget flinke guider, utrolig fine fjell og utsikt og god mat i tillegg! Jeg anbefaler denne turen på det varmeste. :)» – Isabel

Vi vil ha fokus på at du skal lære mest mulig basert på hva du kan fra før. Vi vil gjøre vårt ypperste for at du får oppleve fjord og fjell med fantastisk utsikt over Hjørundfjorden. Få oppleve god snø slik at du får en bra skiopplevelse og litt ekte sunnmørsk kultur.

Vi bor på et hyggelig sted innerst i Norangsfjorden og vi får servert to- eller tre rettes middag hver dag med kortreiste råvarer så langt det lar seg gjøre for årstiden.

På denne turen vil være maks 6 personer, så det vil være en hyggelig og sosial langhelg. 

Dette er helgen for deg som vil på toppturer i Sunnmørsalpene og samtidig lære, ta en pust i bakken fra en hektisk hverdag, spise godt og ikke minst bli guidet til den beste snøen.

Vi sees på Sunnmøre til våren!

Våre guider

Vi har jobbet profesjonelt med skredproblematikk de siste 7 åra, gjennom guiding, kurs og skipatrulje oppdrag. Vår sjefsguide Oscar er utdanna skredekspert gjennom CAA (Canadian Avalanche Association) og er fortsatt den eneste i Norge som gått igjennom den utdanningen. Alle andre instruktører er utdanna inom SLAO (svenska liftars arbetsorganisasjon, AAA (American Avalanche Association), CAA eller Norskt Fjellsportforum, dette gir deg som deltaker en trygghet i nivåen på de turer som vi arrangerer.

Leie skiutstyr

Har du lyst å prøve lett toppturutstyr? Da har du mulighet å leige det fra oss i forbindelse med turen. Vi har rando-pakker fra Dynafit med både smale og breie ski som passer rådende snøforhold.

Dag for dag

Vi møtes på Villa Norangdal kl. 18.00 og sjekker inn. Vi spiser en lettere middag kl. 19 når alle er på plass.

Guidene på turen informerer om de neste dagene og går sammen gjennom vær og skredforhold og velger ut noen alternativer som er bra. Vi pakker tursekken, så vi er klare til avreise neste morgen.

Etter felles frokost i spisestuen ser vi an været og guiden bestemmer seg for dagens turer. Vi begynner med basic skredgjennomgang slik at alle i gruppen er rustet til tur.

Mens vi går lærer vi mye om fjellformasjoner, farer, rutevalg, gåteknikker og kameratredning og – kjøring.

Vel nede fra tur så fortjener vi en liten afterski på trappa, i stuen eller i badestampen på tunet.

Middag kl. 19.

Etter frokost bestemmer guidene ny tur og prøver å sette sammen et opplegg slik at du for en annerledes tur og utsikt en den første dagen. Men god snø og skikjøring er jo det viktigste.

Når vi er på fjellet så skal du også denne dagen lære mer om fjellferdsel og særlig om området du ferdes i. Forhåpentligvis kan vi nye en lokal juice og sol på trappa.

Middag kl. 19 og vi samles i stua for litt lørdagsunderholdning utover kvelden

Frokost og kaffe i spisestuen. Vi pakker sakene ut av rommene våre før vi setter kursen mot fjellet.

Vi setter opp turene litt basert på hva gruppene syns er best denne siste dagen og regner med å være nede igjen til villaen senest kl. 15.00.

Vi takker for tre fantastiske dager på tur

 

Vi kjører ned fra Slogen og avslutter dagen på Patchellhytta. Her fikser vi middag i lag og avslutter kvelden foran peisen.

Neste tur/kurs
20/8 – plasser igjen

Viktig info

Vanskelighetsgrad
Middels – Det her er en tur for deg som har gått topptur tidligere og er klar for litt mer spektakulære nedkjøringer

Forsikringer
Husk å sjekke at din forsikring dekker skikjøring i fjellmiljø og offpiste.

Utstyrsliste
Inkludert i prisen
  • Lokale guider
  • Overnatting alle dager
  • Frokost og niste
  • Velkomstmat på ankomstdag
  • Bedre to- eller treretters middag på fredag og lørdag

Hva syns våre gjester?

Vi vill tacka er för en fantastisk vecka! Mycket vackra och fina fjäll och varierande åkning trots omväxlande väderförhållanden. Karin och jag är övertygade om att vi kommer tillbaka redan nästa år. – Peter & Karin Hagren, toppturuke 2013 og 2014

Les hva våre andre gjester syns

Villa Norangdal

På den her turen har vi vår base på Villa Norangdal hele helga.

Reise til Villa Norangdal

Her finner du info om hvordan du reiser til Villa Norangdal.

Sjekk ut vår shop

Trenger du noe nytt utstyr eller noen gode turbøker? Sjekk ut vår webshop!

Ofte stilte spørsmål

Her har samlet svara på mange av de vanligste spørsmåla som vi får av våre gjester.

Er topptur noe for meg?

Vi tilpasser turen etter deres ønsker og har hatt med gjester på tur som er mellom 12 og 72 år og nybegynner som frikjøringsproff. Med et stort utvalg av fjell så finner vi garantert noe som passer for akkurat dere.

Villa Norangdal

Reise til Villa Norangdal

Kjøretid fra Oslo 7t, fra Bergen 6t, fra Trondheim 6t.

Flyplasser:
Ålesund Lufthavn Vigra: 1,5t
Ørsta: 1t