4 dager med kajakk og fjellturer i Hjørundfjorden


Dette er en tur som gir deg hele 4 magiske dager med kajakkturer i Hjørdundfjorden, fjellturer til spisse topper og overnatting med nydelig utsikt. En guidet tur som starter og slutter ved vårt aktivitetssenter i Ålesund. På denne turen vil du få oppleve Sunnmøre på sitt beste. Dype fjorder og majestetiske fjellturer som til Saksa.

 

Oppmøte og første dag med padling.

Vi møtes på vårt aktivitetssenter i Ålesund, her fordeler vi alt av utstyr, telt og mat i kajakkene før vi tar en innføring i bruk av kajakk. Etter vi har fått litt informasjon setter vi oss i kajakkene og padler ut fra Ålesund by mot Hjørundfjorden. Her kan du nyte synet av et kystlandskap som forandrer seg til et fjordlandskap. På denne strekning krysser vi Storfjorden, stopper underveis og spiser lunsj. Vi bruker ca 5-6 timer fra Ålesund til Molaupen. Når vi kommer frem setter vi opp teltene, nyter utsikten mens vi spiser en velfortjent middag.

Første dag med fjelltur!

Etter en deilig frokost setter vi oss i kajakkene og padler til Trandal. Her skifter vi til fjellstøvler og tar på oss tursekk. Dagens mål er Trandalshatten, et spist og bratt fjell som byr på en nydelig utsikt over Hjørundfjorden og Storfjorden. På veien opp stopper vi og spiser lunsj og nyter et uberørt landskap. Når vi kommer til toppen er dette et perfekt fotomotiv. Vi går ned igjen til Trandal, setter opp teltene og spiser middag. Om det er stemning for det er det mulighet for en kald øl på Christian Gard, et nydelig liten gjestetun som dere kommer til å elske. Vi legger oss tidlig for å få nok hvile til neste dag.

 

 

Denne dagen skal vi bestige den velkjente fjelltoppen Saksa!

Vi står opp tidlig og spiser frokost før vi begynner på nok en innholdsrik dag. Kajakkene er pakket og vi padler mot Urke som er startpunktet for vår neste fjelltur. Vi glir sakte langs land og nyter stillheten som møter deg i Hjørundfjorden. Her er det ikke Cruiseskip, men gamle gardstun og små samfunn. Når vi kommer til Urke så tar vi på oss fjellsko og begynner på dagens store høydepunkt nemlig Saksa. Denne fjelltoppen gir dg panoramautsikt til Sunnmørsalpane og Hjørundfjorden. En ganske så kjent topp på Sunnmøre som har blitt restaurert av sherpas med steintrapper den siste delen opp til toppen. Når vi er på toppen kan vi nyte en velfortjent utsikt før vi går ned igjen til fjorden. Vi spiser middag og lager til campen, vi kan også her nyte en kald øl ved Urke Kaihus om det er stemming for det. En liten pub som er plassert helt nede ved fjordkanten. Når kvelden kommer kryper vi inn i teltet og kan slappe av etter en lang dag på tur. 


Siste dag av dette vakre eventyret!

Siste morgen spiser vi en god og lang frokost og nå om du fortsatt ikke har gjort det kan de som ønsker ta seg et forfriske bad i denne vakre fjorden. Vi pakker sammen og begynner på siste etappe. Den siste delen av dette flotte eventyret slutter ved at vi padler inn til enden av Nærøyfjorden til Øye. Her blir vi plukket opp og kjørt tilbake til vårt aktivitetssenter i Ålesund hvor vi avslutter denne fantastisk 4 dagers kajakk og fjellturen.

Sesong

Mai – September

}

Varighet

4 dager

Next upcoming trip
22/8 – 8 spaces left

Inkludert i prisen
  • Guide
  • Kajakk + utstyr
  • 3 netter i telt
  • Camping utstyr
  • Alle måltider fra torsdag morgen
  • Transport
Utstyrsliste

Alt av utstyr som trengt blir sendt ut i god tid før avreise

Viktig informasjon

Vansklighetsgrad 
Middels – Denne turen krever at du kan både padle lange dager og gå på fjellturer som varer i 6 timer

What are you waiting for?

Book your adventure today!

More activities

Activity centre - Ålesund

Visit our Ålesund activity centre

We have our activity centre in Ålesund on Brunholmen just beside brosundet just in walking distance from many of the hotels in the city. Link to google maps.