Flotte toppturer med base på Stranda

Toppturhelg for damer på Stranda

Har du lyst på topptur, men er ikke kjent i området? Drømmer du om å stå på ski ned fra Slogen? Da er topptur på Sunnmøre noe for deg. Også fint å kombinere med en dag på Strandafjellet skisenter.

Endelig har vi satt sammen et skreddersydd opplegg for en toppturshelg bare for damer, vi har fått med oss Strandas mest hjertevarme vertinne Randi som garantert vil gjøre oppholdet ditt på Villa Lovise hyggelig. Målet med denne toppturen er å kombinere en fantastisk naturopplevelse, topptur i vakre Sunnmørsalpene og samtidig ha det hyggelig og sosial.

Stranda har de siste årene vokst frem som en av de fremste destinasjonene for spektakulære opplevelser på ski. Området er kjent for sine alpine og spisse tinder i kombinasjon med fjordutsikt. Fjellene er omkring 1500 m høye og er du heldig med forholda har vi muligheter for å kjøre helt ned til fjorden. Mange av førstebestigningane i området er gjort av kjente brittiske fjellklatrere som Wiliam Cecil Slingsby og Charles Watson Patchell omkring århundreskiftet. De kom igjen år etter år og har satt et tydelig preg på området.

Opplegget

Oppmøte er torsdagskveld på Villa Lovise på Stranda, denne koselige villaen vil være base camp for helgen. Her starter vi planleggingen av helgens turer, sjekker utsyr og senere vil Randi servere dere middag, mens dere slapper av og blir kjent med hverandre.

Fredag morgen henter vi dere på Villa Lovise, og kjører til startpunkt. Mulige topper denne dagen kan være Lisjenibba eller kanskje Kvitegga? På denne toppturhelgen fokuserer vi på god og sikker skikjøring, derfor velger vi ofte å vente så lenge som mulig med å bestemme hvilken topp vi skal gå på.

Etter en spennende dag på topptur kan du slappe av og nyte kvelden sammen med de andre jentene, dere får servert et deilig måltid og noe godt i glasset som smaker himmelsk etter en lang dag på tur. Etter en god middag er det på tide å hvile kroppen for neste dags topptur.

Oppmøte er ved Villa Lovise, før gjennomgang av helgas andre topptur i vakre Sunnmøre for denne gang. Det er ikke alltid slik at vi fokuserer på å komme opp på toppen, været og snøforhold kan gjøre at vi ser etter andre muligheter.

Turen søndag avsluttes i tide til at du kan rekke å komme deg hjem søndag kveld.

Safety first!

Som første guide-firma i Norge tilbyr vi nå lån av skredsekker til alle våre gjester. Om du noen gang skulle bli tatt i skred er en skredsekk det eneste som kan øke sjansen for å overleve – foruten rask og god redningsinnsats. Våre guider tar ikke større sjanser selv om alle i følget bruker slike sekker, men vi ønsker å tilby våre gjester alle de gode sikkerhetsnettene som finnes på markedet.

Leie skiutstyr

Har du lyst å prøve lett toppturutstyr? Da har du mulighet å leige det fra oss i forbindelse med turen. Vi har rando-pakker fra Dynafit med både smale og breie ski som passer rådende snøforhold.

}

Varighet

Torsdag – Søndag

Sesong

April men muligheter for andre datoer.

Pris fra: kr

Neste tur/kurs
20/8 – plasser igjen

Viktig info

Vanskelighetsgrad
Middels – Vi tilpasser opplegget etter deres ønsker og ferdighet.

Forsikringer
Husk å sjekke at din forsikring dekker skikjøring i fjellmiljø og offpiste.

Utstyrsliste
Inkludert i prisen
  • Guide
  • Skredutstyr
  • Skredsekk
  • Overnatting Villa Lovise 3 netter
  • Middag alle dager
  • Frokost & niste alle dagene

Hva syns våre gjester?

Vi vill tacka er för en fantastisk vecka! Mycket vackra och fina fjäll och varierande åkning trots omväxlande väderförhållanden. Karin och jag är övertygade om att vi kommer tillbaka redan nästa år.
– Peter & Karin Hagren, toppturuke 2013 og 2014

Les hva våre andre gjester syns

Stranda Hotel

På denne turen er det inkludert overnatting på Stranda Hotel.

Reise til Stranda

Her finner du info om hvordan du reiser til Stranda – med fly, bil eller buss.

Sjekk ut vår shop

Trenger du noe nytt utstyr eller noen gode turbøker? Sjekk ut vår webshop!

Ofte stilte spørsmål

Her har samlet svara på mange av de vanligste spørsmåla som vi får av våre gjester.

Er topptur noe for meg?

Vi tilpasser turen etter deres ønsker og har hatt med gjester på tur som er mellom 12 og 72 år og nybegynner som frikjøringsproff. Med et stort utvalg av fjell så finner vi garantert noe som passer for akkurat dere.

Flere aktiviteter

Stranda

Reise til Stranda

Vi anbefaler dere å reise til Stranda med fly via Ålesund, fra flyplassen tilbyr vi shuttle eller du kan leie egen bil. Det er og mulig å reise med Nettbuss fra Oslo, Bergen og Trondheim.

Med fly

Oslo (10 daglig) med SAS og Norwegian Bergen (5 daglig) med SAS og Widerøe Stavanger (2 daglig) med SAS Trondheim (2 daglig) med SAS Amsterdam Schiphol(daglig) med KLM Avgang Amsterdam til Ålesund (14:25/20:40) Avgang Ålesund til Amsterdam (06:30/17:05) Køpenhavn Kastrup(daglig) med SAS Avgang Køpenhavn til Ålesund (Man-fre 12:45/Sun 14:10) Avgang Ålesund til Køpenhavn (Man-fre 14:50/Sun 16:15) London Gatwick (Man/fre) med Norwegian Avgang London Gatwick til Ålesund (Man/Fre 11:35) Avgang Ålesund til London Gatwick (Man/Fre 15:10) www.norwegian.no www.sas.no www.klm.com www.wideroe.no

Shuttle fra flyet

Vi tilbyr alle våre gjester shuttle til/fra Vigra lufthavn til/fra Stranda. Pris: 350 NOK/person og vei. Minstetall er 4 stk gjester for denne pris.

Leiebil

www.avis.com www.budget.no www.hertz.no www.europcar.no www.sixt.no

Med bil

Med google maps finner du enkelt og greit nærmeste vei til oss på Stranda. Klikk deg inn på denne linken for å lage din egen rute eller bruk noen av linkene her under. Oslo – Stranda – 561 km Bergen – Stranda  396 km Trondheim – Stranda – 360 km Ålesund – Stranda – 67 km

Med buss

På denne linken finner du alle buss-ruter som går til Stranda