Vi har mange skoleklasser på besøk med oss gjennom et år, og de siste årene har vi fått flere og flere også på vinteren! Fortsatt er mai/juni og august/september de mest populære periodene for klassetur. Planlegg du klassetur, bør du starte nå! 

Våre 6 beste tips til klasseturen

1. Start planlegging tidlig 

Det er mye som skal avklares og planlegges. Kommer du i tillegg i siste liten, blir det mye stress og få tilbud å velge i. Det viktige er å finn ut budsjett, aktuelle turmål og hvor lenge turen skal vare. 

2. Sett et mål for turen 

Tenk på hva som er målet med klasseturen? Er det læringsmål som skal oppnå? Vi har god erfaring med at de skoleklassene som sett et tydelig mål oppnår at klasseturen blir mer enn bare en tur. Det blir en sosial tur med et kjekt innhold som gir opplevelser og læring, og ikkje minst minner for livet! 

3. Reis i egen region 

I disse tider med korona og usikkerhet, er det tryggest å velge en reise i Norge, og gjerne i egen region. Overalt i Norge finn en gode alternativer i egen region! I tillegg er det mer bærekraftig å ikke reise så langt og støtte lokale aktører. Kanskje kan klasseturen være en måte å treffe næringsliv i regionen og lære mer om egen region og ha et overordnet tema som bærekraft. 

4. Kombiner opplevelser, aktivitet og læring  

Opplevelser og aktiviteter skaper samhold og et unikt miljø for læring, utenfor det normale klasserommet. Dette gir muligheter til utfoldelse for alle! Vi i Uteguiden er eksperter på å skape opplevelser og i lag med våres venner i Valldal, har vi skapt et unikt tilbud for skoleklasser som få andre kan matche. Sjekk ut vårt neste blogginnlegg Uteguiden´s beste tips for klassetur til Valldal 

5. Velg overnattingsplass med omhu

Vår erfaring er at voksne har større krav til standard enn ungdommen, og tenker at hotell er perfekt for en klassetur. Vi ser ofte det motsatte, og at enkle campinghytter med stor plass ute gir et bedre samhold og en mer sosial gjeng! Å kombinere det med en natt i lavvo eller telt får en i tillegg prøvd å sove ut, noe som er nytt for mange. Totalt sparer en også endel penger på campinghytter eller å sove i lavvo/telt! 

6. Ha et spennende og variert program, men ikke for mye! 

Det er ofte mye å velge mellom og det fort gjort å fylle dagene med for mye fast innhold! Vi tenker at det viktige er å ikke ha et stappfullt program, men la det vere plass til frihet også. Vi er alle forskjellige med forskjellige behov. En klassetur der ungdommen får tid til å styre seg selv gir mer tid til sosialisering eller avslapping for de som ønsker det. 

Spør oss gjerne om å sette sammen en pakke med aktivitet og overnatting til din klassetur.

Som du kan lese i neste blogginnlegg er Valldal er den perfekte plassen i Møre og Romsdal å legge klasseturen, men vi har også dagsopplegg i Ålesund, Hjørundfjorden og Åndalsnes!