Her har vi satt sammen våre 6 beste tips for din vestlandsferie – håper du finner noe som smaker. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål eller vill vite mer om områdene.

Uteguiden arrangerer turer fra våre baser i Ålesund, Valldal, Stranda og Åndalsnes gjennom hele året.

Ålesund – Vestlandets Venezia

Ålesund om sommeren har noe for hele familien på vestlandsferie, her kan du leie sup, sykkel eller kajakk fra oss på Uteguiden, gå fjellturer eller stikke innom Atlanterhavsparken. For den som liker god mat er det et bredt utvalg av restauranter i byen, som Apotekargata no 5, XL Dinner, Bro, Anno og mange fler. For den som har lyst på skikkelig eventyr vil vi anbefale en tur ut til Alnes for surfing. Her ute er det også lange, hvite strender med Atlanterhavet rett ut! I byen har vi både vandrerhjem, hotell og campingplass, så her finner du overnatting i alle prisklasser.

Båttur til Geiranger

Etter et bad på badestranda i Hellesylt tar du båtcruise med The Fjords videre inn til Geiranger, en tur som vanligvis er fullpakka med utenlandske gjester. I år ligger dessuten billettprisen på halvparten av hva prisen er på vanligvis – så her er det bare å passe på! Vel på plass i Geiranger bor dere godt for eksempel på Hotell utsikten og spiser på Brasserie Posten. Et besøk hos Bengt på sjokoladenaustet nede i sentrum er et must – her får du fyllt opp magen med sjokolade lagd i Geiranger med smaker som brunost og akevitt. Her i området finner du mange flotte fotturer og det er i tillegg mye snø i fjellet for den som skulle ha lyst på en siste tur på ski ;). Du kan og leie kajakk, sykkel og SUP fra oss fra Hellesylt eller bli med på noen av våre guida turer. 

Les mer om snorkling i Lygnstølvatnet

 

Fjellturer i Hjørundfjorden

Hjørundfjorden er stedet for mange av våre guidede toppturer på ski om vinteren, men det er også utrolig mange flotte fotturer her, som Saksa og Slogen. Klassisk, flertaulengders fjellklatring finner du i vakre Molladalen, vel verdt en tur inn med telt! Hvis du er på jakt etter overnatting i en egen klasse sjekker du ut Hotel Union Øye – vårt favoritthotell i området og en opplevelse i seg selv! Vi arrangerer også kajakkturer på fjorden for den som har lyst på det og bor du på Union kan du leie deg kajakker der. Etter tur vil vi anbefale en tur innom kaihuset på Urke – finere plass finner du ikke her inne.

 

Vestlandsferie i Hjørundfjorden

På Vestlandsferie i Hjørundfjorden.

Sykling over Trollstigen

Vi er over middels interessert i landeveissykling og satte forrige sommer opp ”The classic fjord tour”. Dette er en 7 dagers landeveitur som starter og stopper i Ålesund med stopp i Molde, Angvika, Åndalsnes, Valldal, Geiranger, Øye. Nico som er ansvarlig for våre landeveisturer mener at syklingen over Trollstigen er noe alle bør få med seg. Her kan en starte i Valldal, sykle over Trollstigen ned til Åndalsnes for lunsj og kaffi på Sødalhuset før en snur igjen og sykler tilbake. For den som vil ha en litt kortere tur stopper en bare på utsiktsplassen oppe på Trollstigplatået, eller leier seg en el-sykkel fra oss. En vanlig sommer er det utrolig mye bobiler og busser her, men akkurat i sommer blir det nok betydelig mye mindre trafikk -det gir perfekte muligheter for slike turer!

Valldal – The Adventure Valley

Valldal er vår egen sommerperle! Her finner den aktive familien alt av spennende aktiviteter; rafting, juving, klatring, kajakkturer og fjellturer er bare noe av det som du kan bli med oss på her. Eller hva med å sjekke ut Valldal Aktivitetspark, en klatrepark for eventyrlystne? Overnatting finner du på Valldal Fjordhotell eller campingen og for den som har lyst på noe unikt vil vi anbefale dere å sjekke ut Juvet Landskapshotell – virkelig i en egen klasse! Vi har mange gjester som bor på disse hotellene gjennom hele året og er veldig fornøyde. Husk også å spise jordbær og jordbærkake når du er i Valldal!

Loen skylift

Loen har de siste årene blitt et aktivitetsmekka her på Vestlandet for alle oss som liker eventyr. Her kan du gå fjellturer til Skåla, Lodalskåpa og Kattanakken, padle kajakk eller svømme i Lodalsvatnet eller prøve deg på en av Norges flotteste Via Ferrataer. Når du har klatret til topps tar du enkelt Loen Skylift ned til fjorden igjen. Like ved ligger også det flotte sportsklatrefeltet Beachen. I Loen finner dere overnatting i alle prisklasser og virkelig noe for hele familien – dette er et sted vi sjelv gjerne stikker på ferie også.


Vi i Uteguiden skreddersyr turer for vennegjeng, familier og privatpersoner og hjelper deg gjerne videre med planlegging av sommerferien din.

Hilsen, Oscar – CEO Uteguiden AS