Opplevelser og aktiviteter skaper samhold og et unikt miljø for læring utenfor det vanlige klasserommet. Dette gir muligheter til utfoldelse for alle! Vi i Uteguiden er eksperter på å skape opplevelser og i lag med våre venner i Valldal, har vi skapt et unikt tilbud for skoleklasser som få andre kan matche. 

Våre beste tips for klasseturen til Valldal

Spenning i elva

Rafting og juving er kanskje Sunnmøres gøyeste aktiviteter for skoleklasser, og en sikker vinner! Fra mai til juli holder vi på rafting, og fra juli til september med juving. Her treng en ingen erfaring og treng ikkje å være supertøff for å bli med! Og visste du at vi har rafting for familier og ungdom under 15 år også?

Klatring i trea 

Klatring i trea i Valldal Aktivitetspark er en perfekt måte å tilbringe en dag i Valldal på! Her finn en utfordring for alle, og de tilbyr i tillegg forskjellige samarbeidsøvelser og konkurranser. Visste du at de har et eget grillområde som alle har tilgang til? 

Opplev og lær om fjordene

En halv dag på fjorden i kajakk der en får oppleve og lære mer om livet i fjorden, hvordan de ble skapt og hvordan det har vært å leve her gjennom historien, er en roligere aktivitet for alle i stabile kajakker. Eller hva med et kajakkurs og utdelt våttkort-bevis? Kanskje møter en på Sylteormen også på fjorden?! 

Klatring, rappellering, og grottetur 

Ønsker en å prøve seg som fjellklatrer og grotteforsker er dette en sikker vinner! Her får en i tillegg får en se og oppleve Tafjordulykken i 1934, og den som tørr, hopper kanskje også i fjorden! 

Lær om Tafjordulykken og vannkraftproduksjon 

På Ville Krefter i Tafjord kan en lære og oppleve den spennende historien om kraftproduksjonen til Tafjord Kraft og lære om den tragiske Tafjordulykken i 1934, i tillegg til hva som blir gjort i dag for å ha kontroll andre utsatte fjellparti som Mannen og Åkernesremna. 

Bowling, pizza og TrollDungeon 

Et opphold i Valldal blir ikke komplett før en tar en kveld med bowling, pizza og utforsker TrollDungeon. En sosial avsluttning der en får samlet seg og brukt de siste kreftene for dagen. 

Valldal har mye å by på! 

Valldal sin idylliske nærhet til naturen, midt mellom fjord og fjell gir en mange muligheter for en aktiv klassetur! Her er mange fjellturer med fjordutsikt, både kortere og lengre, som er godt merket. Ønsker en å gå på egenhånd har en mange muligheter, og vi bidrar gjerne med gode tips. Vi tar dere gjerne også med på en guida fjelltur og gir et innblikk i lokal natur, kultur, historier og spennende sagn!

Overnatting i Valldal

Valldal har flere gode muligheter! Vårt mest populære tilbud er campinghytter og lavvo-camp. Det viktigeste vi har funne utav er at ungdommene har stor plass ute og mulighet til samles, det gir et bedre samhold og en mer sosial gjeng! Det ultimate for en skoleklasse er å kombinere campinghytter med en natt i lavvo. Da får en i tillegg prøvd å sove ut, noe som er nytt for mange. 

Spør oss gjerne om å sette sammen en pakke med aktivitet og overnatting til din klassetur. Vi har skreddersydde opplegg fra 1 dag til 5 dager! 

Valldal er den perfekte plassen i Møre og Romsdal, men vi har også dagsopplegg i Ålesund, Hjørundfjorden og Åndalsnes.