Intro til skredkunskap med Oscar på Uteguiden

Først av alt vil jeg anbefale alle på det sterkeste å ta et skredkurs. Den informasjonen jeg kommer med her på denne nettsiden erstatter ikke et skredkurs, det kan ses på som en intro til temaet. Dere må ut å se og føle, nettopp som jeg gjør her på bildet;)

Men det her er og et perfekt intro for deg som har lyst på et gratis skredkurs i 2020.

Om meg
Jeg er utdannet brefører, skredekspert og fjellfører med høy kompetanse innen skred og førstehjelp. Tidligere har jeg jobbet i Kittelfjäll, Abisko, Åre og Stranda med heliski, toppturer, isklatring, offpistguiding, skredkurs, breturer, rafting, elvekajakk m.m. Siden 2012 driver jeg Uteguiden med base på her på Stranda.

Tidligere har jeg jobbet som observatør i den regionale snøskredvarslingen i Norge, og har været sjef for skipatruljen på Strandafjellet.

Intro
Hvis du skal drive med frikjøring eller topptur er det viktig med god planlegging og at du får med deg riktig utstyr – det sikrer både trygge og gode opplevelser. En god start er å sjekke ut varsom.no og sette seg inn i aktuelt skredvarsel for det området du skal på tur i. I tillegg finnes det en god del spørsmål som er fine å tenke gjennom før tur:

  • Hvilke skal jeg på ski med?
  • Hvor mange er vi som skal på ski?
  • Har alle tatt et skredkurs?
  • Har alle skredutstyr og kan bruke det?

Om noen dager publiserer vi del to i vår skredskule som går mer på hva type utstyr en skal ha med på tur. Ha en fin dag videre og les mer om våre skredkurs her.

Vil du ha mer informasjon som det her? Da kan du registrere deg for vårt nyhetsbrev her nedafor!