Fjellklatring og brekryssing

Alpine turer i Sunnmørsalpene, Stryn og Romsdalen

Har du lyst til å bestige ikoniske Store Brekketind eller prøve fjellklatring for første gang? Vi tilbyr klatreopplevelser for alle nivå, og har faste turer til blant annet Romsdalshorn, Bladet i Molladalen og Lodalskåpa på toppen av Jostedalsbreen.

Vi tilbyr guidede turer og skreddersyr gjerne en tur for deg eller følget ditt. Sjekk også ut klatrekursene våre dersom du ønsker å lære mer om klatring.

Alpine turer

Tinderangling og brevandring

En klassisk klatretur til Store Brekketind på Sunnmøre er noe for deg som vil bli med på en litt mer spektakulær fjelltur. Turen som er kjent fra «71 grader nord» inneholder det meste: vakker natur og utsikt, en luftig følelse, klatring og bre. Brekketindane ligger som en hestesko av spisse tinder rundt Brekketindsbreen, med Slogen, Patchellhytta og Smørskredtindane som nærmeste naboer.

Lodalskåpa kalles for «Vestlandsdronninga» og er den høyeste toppen på Jostedalsbreen. Turen er en klassiker i området og en «must-do» for alle fjellfolk! Dette er en spektakulær og spennende tur som er lang, tidvis bratt og som krever en del av den som skal ta seg oppover. Vi går opp det som på kartet kalles «Brattebakken» og passerer over tre breer før vi starter den siste klatringen mot toppen. Det siste stykket bruker vi som oftest tau for å sikre oss opp og ned.

Klatreturer

Flere taulengder på naturlige sikringer

Romsdalshorn er et ikon av en topp! Ikke uten grunn er den en av de mest kjente klatretoppene i Romsdalen og et must hvis du jakter på flotte fjell i Norge. Fra Åndalsnes får du lett øye på «Hornet» – det ligger der som en ambolt og stiger dramatisk rett til værs fra bunnen av Romsdalen. Som oftest klatrer vi Nordveggen. Dette er en klassiker med fin og luftig klatring. Skuet rett ned mot bunnen av Romsdalen er upåklagelig! Vi starter fra oppstigningen fra Vengedalen og får dermed en perfekt oppvarming før klatringen til topps. Anmarsjen til Romsdalshorn er relativt kort for en fjellklassiker å være, så turen er en vanlig dagstur når det gjelder tidsbruk. Nordveggen på Romsdalshorn er en av de mest populære rutene i Romsdalen, samtidig som det er vanlig å rappellere ned samme vei, vi pleier derfor å starte tidlig.

Har du også sett de spektakulære bildene fra toppen av Bladet i Molladalen og har lyst til å oppleve det selv? Dette er en tur for deg som liker å utfordre deg selv og ikke er redd for høyder. Det er en relativt lang og krevende tur, og ikke noe for den som ikke liker bratte fjell. Samtidig er selve turen inn i dalen en opplevelse i seg selv og det går fint å bli med på turen uten å klatre siste biten på bladet.

Se også de krevende turene vi arrangerer til Slogen og Store Trolltind på siden Fjellturer.

Klatring for familier

Fjellklatring, rappellering og grottetur

Ta familie utfordringen og bli med på fjellklatring, rappellering og grottetur! Klatrefeltet ligger idyllisk til like ved fjordkanten av UNESCO-fjorden Tafjorden.

Klatring og rappellering med ulike vanskelighetsgrader både for voksne og barn. Dette passer perfekt for grupper som vil oppleve noe sammen.

Området har et klatrefelt på 7–25 meters høyde, med ulike klatreruter og forskjellige vanskelighetsgrader. Der finnes også en liten klatrevegg som er perfekt som introduksjon for barn og ungdom. Ved siden av klatreveggen er det også en fjellvegg som er godt egnet til luftig rappellering med flott utsikt. Vi tilpasser klatringen og rappelleringen til hver enkelt slik at alle får utfordret seg etter sine evner og ønsker.

Under klatrefeltet ligger det en stor grotte som er spennende å utforske. Vi tar på oss seler og hjelm, ettersom det er passasjer i grotten hvor vi er sikret med tau. Fakler lyser opp veien for oss gjennom grotten og skaper en mystisk stemning. Grotten er cirka 80 meter lang og går 15 meter nedover, til vi møter sjøen i den andre enden.

Skreddersydde klatreturer

Drømmer du om et spesielt turmål? La oss vise vei

Hvis du ikke finner akkurat den turen du leter etter på våre nettsider så ta kontakt med oss. Vi er eksperter på området vi guider i og hjelper deg gjerne å sette sammen drømmeturen din. Vi guider i områdene Stryn, Sunnmøre og Romsdal og setter gjerne opp en tur for deg og følget ditt!

Vi samarbeider med de beste overnattingsstedene i området, alt fra hotell, gjestehus til hytter og campingplasser. Sammen med eksepsjonelle guider kan vi sette sammen en pakke akkurat for deg, med alt fra en natts camping i villmarka til en helg eller dagsturer med overnatting på femstjerners hotell.

Målsettingen vår er å tilby den beste guidetjenesten i Fjord Norge-regionen. For å lykkes med det tilbyr vi riktig guide til riktig tur.

Kontakt oss med forespørselen din og flere detaljer – vi ser frem til å hjelpe deg med drømmeturen!

Kontakt oss

Utleieportal

Hos oss kan du leie alt du trenger av utstyr til det neste eventyret ditt! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal.

  • Campingutstyr (telt, sovepose, liggeunderlag)
  • Breutstyr
  • Alt til havkajakk
  • Topptur
  • Sykkel og mer
Utleieportal