Guidede fjellturer og klatring

Bli med til fjells i Sunnmørsalpene, Stryn og Romsdalen

Opplev et kontrastfylt landskap med høye fjell og dype fjorder med Stranda, Valldal, Ålesund og Åndalsnes som utgangspunkt.

Området rundt Sunnmørsalpene og Romsdal har alt! Fra gamle seterstøler og fantastiske utsiktspunkt over fjord og fjell til alpine tinderanglingsturer og fjellklatring. Her kan du gå i fred og ro, uten forstyrrelser, eller besøke mer poppulære turer som Saksa, Slogen, Romsdalseggen, Bladet, Lodalskåpa og Romsdalshorn.

Vi tilbyr guidede turer og skreddersyr gjerne for at turen skal bli akkurat slik du ønsker deg!

Lette turer

Halvdagsturer i fint turterreng

Dette er enkle, flotte turer som egner seg godt til både familier, nybegynnere og større grupper og som gir en herlig utsikt i «belønning». Turene kan også bestilles med en nydelig lunsjpakke.

Se mer om turene våre til Liavarden med start på Stranda, Storhornet med start i Ålesund og Ruggå med start i Valldal.

Middels turer

Dagsturer på Sunnmøre og Åndalsnes

Dette er våre absolutte favoritter, som alle gir en suveren panoramautsikt ut over et nydelig fjordlandskap! Turen til Saksa starter på Urke i Hjørundfjorden. Fra toppen kan man se Hjørundfjorden dele seg og gi fjordutsikt på tre kanter. Klassikeren Romsdalseggen er kremen av turer på Åndalsnes i dette segmentet. Vi kjenner hemmelighetene undervegs og tar deg trygt over eggen. Turen til Mefjellet er en litt lettere tur, men dette er også en klassiker som gir panoramautsikt over Valldal og innover UNESCO Tafjorden, og som du kan gå i fred og ro uten mye folk!

Krevende turer

De råeste bestigningene i området

Dette er krevende og lange turer i bratt og eksponert terreng, og du må være i god form for å kunne delta. Normalt sett klarer vi oss uten sikringsmidler på disse turene, men noe bruk av tau kan bli nødvendig under enkelte forhold. Belønningen når du står på toppen av Slogen og skuer utover Hjørundsfjorden eller rett ned i Trollveggen fra Store Trolltind er imidlertid enorm!

Se også Alpine turer og klatring, der du finner tur til Bladet, Romsdalshorn, Lodalskåpa og Store Brekketind.

Alpine turer

Tinderangling og brevandring

En klassisk klatretur til Store Brekketind på Sunnmøre er noe for deg som vil bli med på en litt mer spektakulær fjelltur. Turen som er kjent fra «71 grader nord» inneholder det meste: vakker natur og utsikt, en luftig følelse, klatring og bre. Brekketindane ligger som en hestesko av spisse tinder rundt Brekketindsbreen, med Slogen, Patchellhytta og Smørskredtindane som nærmeste naboer.

Lodalskåpa kalles for «Vestlandsdronninga» og er den høyeste toppen på Jostedalsbreen. Turen er en klassiker i området og en «must-do» for alle fjellfolk! En variant av denne turen har også blitt vist på 71 grader nord og er en spektakulær og spennende tur som er lang, tidvis bratt og krevende. Vi går opp det som på kartet kalles «Brattebakken» og passerer over tre breer før vi starter den siste klatringen mot toppen. Det siste stykket bruker vi som oftest tau for å sikre oss opp og ned.

Klatreturer

Flere taulengder på naturlige sikringer

Romsdalshorn er et ikon av en topp! Ikke uten grunn er den en av de mest kjente klatretoppene i Romsdalen og et must hvis du jakter på flotte fjell i Norge. Fra Åndalsnes får du lett øye på «Hornet» – det ligger der som en ambolt og stiger dramatisk rett til værs fra bunnen av Romsdalen. Dette er en klassiker med fin og luftig klatring. Skuet rett ned mot bunnen av Romsdalen er upåklagelig! Nordveggen på Romsdalshorn er en av de mest populære rutene i Romsdalen, samtidig som det er vanlig å rappellere ned samme vei, vi pleier derfor å starte tidlig.

Har du også sett de spektakulære bildene fra toppen av Bladet i Molladalen og har lyst til å oppleve det selv? Dette er en tur for deg som liker å utfordre deg selv og ikke er redd for høyder. Det er en relativt lang og krevende tur, og ikke noe for den som ikke liker bratte fjell. Samtidig er selve turen inn i dalen en opplevelse i seg selv og det går fint å bli med på turen uten å klatre siste biten på bladet.

Ta familie utfordringen og bli med på fjellklatring, rappellering og grottetur! Klatrefeltet ligger idyllisk til like ved fjordkanten av UNESCO-fjorden Tafjorden. Klatring og rappellering med ulike vanskelighetsgrader både for voksne og barn. Dette passer perfekt for grupper som vil oppleve noe sammen. Opplegget inkluderer også en oppdagelsesferd i grotta på Selstokkneset.

Skreddersydde fjellturer

Drømmer du om et spesielt turmål? La oss vise vei!

Hvis du ikke finner akkurat den turen du leter etter på nettsidene våre så skal vi hjelpe deg. Vi er eksperter på området vi guider i og hjelper deg gjerne å sette sammen drømmeturen din. Vi guider i områdene rundt Stryn, Sunnmøre og Romsdal – ta kontakt så hjelper vi deg videre!

Vi samarbeider med de beste overnattingsstedene i området, alt fra hotell og gjestehus til hytter og campingplasser. Sammen med eksepsjonelle guider kan vi sette sammen en pakke for akkurat deg, med alt fra camping i villmarken til en helg eller dagstur fra et femstjerners hotell.

Målsettingen vår er å tilby den beste guideservicen i Fjord Norge-regionen. For å lykkes med dette, tilbyr vi riktig guide til riktig tur – uansett om det er en halvdags kajakktur eller en tur over flere dager.

Kontakt oss for forespørsler og flere detaljer, vi ser frem til å hjelpe dere med å sette sammen drømmeturen!

Kontakt oss

Utleieportal

Hos oss kan du leie alt du trenger av utstyr til det neste eventyret ditt! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal.

  • Campingutstyr (telt, sovepose, liggeunderlag)
  • Breutstyr
  • Alt til havkajakk
  • Topptur
  • Sykkel og mer
Utleieportal