Snorkling

Snorkling

Lygnstøylvatnet i Norangsdalen

Har du lyst på en annerledes aktivitet på Sunnmøre? Har du kanskje sett spektakulære undervannsfoto fra Lygnstøylvatnet?
Vannet ble dannet i 1908, da et steinskred fra fjellet Keipen demmet opp elva som går gjennom dalen. I løpet av noen dager lå både veien og stølene under vann.

Denne turen arrangeres daglig hele sommeren.

Hva som skal skje

På med maske og snorkel

Turen starter fra lokalet vårt på Stranda kl 10.00. Om du har lyst til å møte opp direkte ved vannet kan du gjøre det også, da er det oppmøtetiden 10.45. Guiden forteller historien om Lygnstøylvatnet og raset som demmet opp vannet, med mye spennende fakta rundt.

Etter sikkerhetsgjennomgang får du utdelt utstyr (våtdrakt, snorkel, maske, svømmeføtter, hansker og våtsko) og vi gjør oss klar til snorkling på Lygnstøylvatnet. Vi er i vannet i ca 1,5 time før vi tar oss inn til land og avslutter med bål, kaffe og kanelboller.

Historien om Lygnstøylsvatnet

Lygnstøylvatnet ligger i Norangsdalen, et dalføre som er rikt på både natur- og kulturopplevelser. Vannet ble dannet i 1908, da et steinsprang fra fjellet Keipen demmet opp elva som går gjennom dalen. I løpet av noen dager lå både veien og stølene under vann. I vannet kan du enda se den gamle veien, setermurene og grinda.

En bonus på denne turen er kjøreturen gjennom den vakre Norangsdalen, en opplevelse i seg selv. Øye og Norangsdalen har vært en yndet turistdestinasjon lenge – allerede rundt år 1900 ankret turistskipene opp ved Øye. Hestekjerrene fraktet mange kjente personer på den gamle ferdselsveien gjennom Norangsdalen til Hellesylt. Blant andre var keiser Wilhelm II av Tyskland en flittig gjest. Etter «Silver Cruise» i 1993, fikk Norangsdalen tilnavnet «Dronningruta». Sju europeiske dronninger har tatt turen gjennom Norangsdalen opp gjennom årene.

Booking

Sikre deg en fantastisk tur her

Snorkling må bookes på denne nettsiden senest dagen i forveien.

Dette er en aktivitet på til sammen fire timer fra oppmøte til du er ferdig skiftet etter turen. Passer for mindre grupper på 2-6 personer. En guide per gruppe.