Klatrekurs

Kurs i fjellklatring

Har du lyst å ta steget fra innendørs til utendørs klatring?

Vi arrangerer klatrekurs på Sunnmøre gjennom sommeren og høsten. Uteguiden har jobbet profesjonelt med klatring i Norge og Sverige, både med guiding og kurs. Alle instruktører er utdannet innen Norsk Fjellsportforum eller Svenska Klätterförbundet.

Kursene tar for seg utendørs fjellklatring, der du lærer nødvendige teknikker og rutiner for å ferdes trygt i fjellet. Du trenger ikke å ha tidligere klatreerfaring for å delta på kursene våre.

Flerdagers klatrekurs med Uteguiden

Drømmer du om å bestige de kjente klatreklassikerne, men mangler kunnskap?

Grunnkurs to dager
Dette er et grunnkurs i klatring med egen sikring, og er for deg som allerede klatrer inne eller ute på bolter, men har lyst å ta steget og prøve der det ikke finnes bolter. På kurset lærer du teknikker og sikkerhetsrutiner som gjør det mulig for deg å bli med på klatreturer i fjellet. Vi går gjennom hvordan man plasserer sikringer, bygger et anker, renser sikringer, firer seg ned og sikrer på led og topptau.

Fem dagers multi-pitch-kurs
Har du lyst til å bestige klassikere i fjellet eller dra på klatrehelg i Nissedal eller Romsdalen? På dette kurset lærer du det du trenger! Kurset passer både for deg som aldri har klatret før, deg som bare har drevet med sportsklatring tidligere og deg som ønsker en oppfriskning på kilekunnskapene. Vi ønsker å gi deltakerne kunnskapen som trengs for på en trygg måte å kunne klatre ruter med flertaulengder ved hjelp av egne sikringer. Etter kurset skal du kunne stole på egne sikringer og sikringsarbeid og ha innarbeidet gode taulagsrutiner.

Utleie av utstyr

Hos oss kan du leie alt du trenger av utstyr til det neste eventyret ditt! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal.

  • Campingutstyr (telt, sovepose, liggeunderlag)
  • Breutstyr
  • Alt til havkajakk
  • Topptur
  • Sykkel og mer
Utleieportal