Skredkurs

Dyktige kursholdere og mange kurssteder

Uteguiden arrangerer en rekke skredkurs gjennom vinteren. Kursholderne våre er utdannet gjennom NORTIND, Norsk Fjellsportforum, SLAO, AAA (American Avalanche Association) eller CAA, noe som gir deg som kursdeltaker en sikkerhet når det gjelder kvalitet på det vi lærer bort.

Kursene holdes både på Stranda, Hemsedal, Åndalsnes og Bjorli. Se de ulike kurstypene i kurskalenderen.

To dagers skredkurs

Lær å ta trygge beslutninger i vinterfjellet

Dette kurset er noe for deg som gjerne ferdes i bratt terreng vinterstid og vil lære mer om snøskred.

Vi fokuserer på veivalg, ferdsel i skredterreng, oppsøking og tolking av informasjon om skredfare, og vi vil trene på kameratredning med sender/mottaker, søkestang og spade. Det blir også mye trening i vurdering av snøstabilitet og hvordan du kan ta egne skredfarevurderinger basert på observasjoner og tilgjengelig informasjon.

Dette todagers skredkurset er et kurs for alle som vil lære skredkunnskap for egne turer i vinterfjellet. Vi trener på veivalg og vurderer skredfare både på vei oppover og nedover. Det beste er å melde på hele gjengen som vanligvis er på tur sammen, da får dere også god læring som kan brukes videre etter kurset.

Første kveld digital
Etter bestilling vil du få tilsendt et webinar, der du kan gå gjennom ulike læringsmomenter når det passer for deg. I etterkant gjør du en kunnskapstest. På den måten kommer du enda bedre forberedt til kurset og slipper å stresse med å rekke den første kvelden.

Vi har også satt opp noen datoer for dette kurset som «Women only», sjekk kurskalender under.

Tredagers videregående kurs

For deg som driver mye med topptur eller frikjøring

Det videregående skredkurset setter fokus på veivalg og hvordan man bør ferdes i ulike typer terreng for å lære å lese terrenget godt. Dette er et must for å klare å gjøre sikre veivalg – både på vei oppover og nedover.

Dette kurset passer for deg som har gått et grunnkurs tidligere og har lyst til å lære mer om de komplekse temaene snø og skred. Kurset er for deg som vil se nærmere på hva snøen kan si deg gjennom helhetsvurderinger, stabilitetstester og snøprofiler – men også bli bedre på veivalg og turplanlegging. Det er en forutsetning at du er i god form og er relativt stabil på ski i løssnø.

Etter kurset vil du kunne grave snøprofiler og ha kjennskap til ulike stabilitetstester og deres fordeler/ulemper for å kunne vurdere når de ulike testene bør brukes og ta trygge veivalg i skredutsatt terreng.

Skreddag – dagskurs

En innføring i kameratredning og skredkunnskap

Dette er et skredkurs over en dag for deg som kjører offpiste og vil lære mer om skred – et steg inn i skredverdenen!

Vi har Strandafjellet Skisenter som utgangspunkt, men tar også på feller for å gå kortere turer fra anlegget. Målet med dagen er at du som skikjører skal føle deg tryggere når du driver med frikjøring i skianlegg.

Vi fokuserer på identifisering av skredterreng og sikker skikjøring. I tillegg sikrer vi oss noen fine svinger i Nord-Europas puddermekka! Vi veksler mellom teori og praktiske øvelser i løpet av dagen. Et perfekt opplegg om du er usikker på om du vil bli med på et todagers skredkurs.

Utleie av utstyr

Hos oss kan du leie alt du trenger av utstyr til det neste eventyret ditt! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal.

  • Alt av toppturutstyr
  • Skredutstyr
  • Langrennsski og sko
  • Havkajakker
  • Sykler
  • Annet turutstyr
Utleieportal