Trugeturer

Guidede trugeturer

Fjordlandskap med urørt snø

Velkommen til et eldorado for vinteraktiviteter! Her kan du oppleve et fantastisk fjordlandskap med urørt snø, gamle støler, dype daler og skoger og en fantastisk fjordutsikt. Med truger på bena er du klar!

Trugetur er en lavterskel-aktivitet som passer for alle og som krever verken god balanse eller at du er en atlet i god form. Med truger flyter du lett på den djupe snøen eller har godt feste om det er isete og skare. Det er derfor en perfekt aktivitet for familier, par, vennegjenger eller bedrifter som ønsker å gjøre noe sammen og oppleve naturen.

Profesjonelle guider fra Uteguiden gir deg en god innføring i å gå med truger og tilpasser trugene slik du får den beste opplevelsen.

Stranda

Lievarden eller Roaldshorn på truger

På Stranda kan du nå den ikoniske fjelltoppen Lievarden (799 moh) eller bli med på en kort trugetur med spektakulær panoramautsikt til Roaldshornet som starter fra toppen av gondolen på Strandafjellet ved paviljongen Fjord Panorama.

Stranda ligger midt i de majestetiske fjellene Sunnmørsalpane og har uante muligheter for fine turer. Med kort veg fra sentrum til fjellet, er Stranda et fint utgangspunkt for å oppleve området med truger på beina.

Valldal

Naturopplevelse og stillhet

I Valldal kan du bli med på dagsturen og bestselgeren vår, Topptur til Mefjellet, eller en kortere halvdagstur der vi finner en passende tur etter dine ønsker.

Det som særpreger Valldal, er det spektakulære landskapet og at området samtidig er lite besøkt vinterstid, noe som gir deg en ekte, autentisk og rolig opplevelse. Her finner du Reinheimen Nasjonalpark, Geiranger- og Herdalen Landskapsvernområde, flere naturreservat og UNESCO-fjorden Tafjord.

Bestilling av turer

For å gi deg den beste opplevelsen, tilbyr vi hovedsakelig private turer. På den måten kan vi skreddersy turen til deg og gruppens forutsetninger og ønsker. Skriv gjerne litt om tidligere erfaring, fysisk form og hvilke ønsker/motivasjon du har når bestiller. Vi tar kontakt med deg i forkant for å planlegge og finne den beste turen for deg!

Utleie av truger

Vi leier også ut truger og staver! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal. Se utleieportalen vår for å finne:

  • Truger og staver
  • Alt av toppturutstyr
  • Langrennski
  • Havkajakker
  • Annet turutstyr
Utleieportal