Guidede trugeturer

Fjordlandskap med urørt snø

Velkommen til et eldorado for vinteraktiviteter! Her kan du oppleve et fantastisk fjordlandskap med urørt snø, gamle støler, dype daler og skoger og en fantastisk fjordutsikt. Med truger på bena er du klar!

Profesjonelle guider fra Uteguiden gir deg en god innføring i å gå med truger og tilpasser trugene slik du får den beste opplevelsen.

Trugeturer på Sunnmøre

Naturopplevelse og stillhet

Valldal
Våres favorittområde for trugeturer, er i Valldal. Her har vi et eldorado av spektakulære turer du kan du bli med på, i tillegg til at område er snøsikkert. Våres to favoritter er Topptur til Mefjellet og  Trugetur med nordlysjakt. Det som særpreger Valldal, er det spektakulære landskapet og at området samtidig er lite besøkt vinterstid, noe som gir deg en ekte, autentisk og rolig opplevelse. Her finner du Reinheimen Nasjonalpark, Geiranger- og Herdalen Landskapsvernområde, flere naturreservat og UNESCO-fjorden Tafjord.

Sunnmørsalpene & Stranda
I tillegg til turene i Valldal, har vi også en spektakulær og lett tur på Strandafjellet som er verdt å sjekke ut! Stranda ligger midt i de majestetiske fjellene Sunnmørsalpane og har uante muligheter for fine turer. Med kort veg fra sentrum til fjellet, er Stranda et fint utgangspunkt for å oppleve området med truger på beina.

Sunnmøre
Bur du eit stykke fra Valldal eller Stranda, kommer vi gjerne til området du er i. Vi har flere gode alternativer i nærheten av Ålesund, Storfjord Hotell, Geiranger, Hjørundfjorden. Velg då gjerne turen «Halvdagstur med truge på Sunnmøre» eller ta direkte kontakt med oss.

Private turer

For å gi deg den beste opplevelsen, tilbyr vi hovedsakelig private turer. På den måten kan vi skreddersy turen til deg og gruppens forutsetninger og ønsker. Skriv gjerne litt om tidligere erfaring, fysisk form og hvilke ønsker/motivasjon du har når bestiller. Vi tar kontakt med deg i forkant for å planlegge og finne den beste turen for deg!

Å gå med truger

Trugetur er en lavterskel-aktivitet som passer for alle og som krever verken god balanse eller at du er en atlet i god form. Med truger flyter du lett på den djupe snøen eller har godt feste om det er isete og skare. Det er derfor en perfekt aktivitet for familier, par, vennegjenger eller bedrifter som ønsker å gjøre noe sammen og oppleve naturen.

Utleie av truger

Vi leier også ut truger og staver! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal. Se utleieportalen vår for å finne:

  • Truger og staver
  • Alt av toppturutstyr
  • Langrennski
  • Havkajakker
  • Annet turutstyr
Utleieportal