Åndalsnes

Åndalsnes ligger i enden av Romsdalen, en av Norges mest spektakulære daler, og ved utløpet av elven Rauma. Åndalsnes er den perfekte innfallsporten til et området fylt av aktive opplevelser. Her kan du gå Romsdaleseggen, nyte utsikten fra Rampestreken, og bestige Romsdalshorn og Store Trolltind. Romsdalen er også kjent for mye snø og flotte turer vinterstid!

Åndalsnes kalles også Norges «Tindehovedstad». I tillegg til å være omkranset av spektakulære fjell på over 1800 meter, har Åndalsnes en lang og sentral plass innenfor klatresporten med Trollveggen som det store trekkplasteret. Visste du at Tindesenteret som formidler denne historien, har en av Norges høyeste innendørs klatrevegg? Den er åpen hele året!

Åndalsnes

Norges Tindehovedstad

Åndalsnes` beliggenhet mellom majestetiske fjell og ved utløpet av den smaragdgrønne elven Rauma gjør byen verdt et besøk i seg selv. Når en i tillegg byr på kjente attraksjoner som Trollveggen, Romsdalseggen, Rampestreken, Raumabanen, Trollstigen, gjør det Åndalsnes til den perfekte innfallsporten til Nord-Vestlandet. I tillegg til turen over Romsdalseggen, er en el-sykkeltur opp Trollstigen og mot Valldal en unik opplevelse, og luftige turer til toppene Romsdalshorn og Store Trolltind. Er det vintersesongen som er din favoritt, byr Åndalesnes og Romsdalen på spektakulære skikøyring med snøsikre vintre, som gir skikjøring til langt uti juni.

Det er verdt å nevne at med Åndalsnes som utgangspunkt, er bare 1 time til Valldal – The Adventure Valley, og 1t. 30 min til Jugendbyen Ålesund og Molde, rosenes by.

Adresse

Havnegata 8, 6300 Åndalsnes

Foto: Matti Bernitz Pedersen

Sommeraktiviteter på Åndalsnes

Fra mai til oktober

Vinteraktiviteter på Åndalsnes

Fra november til juni

Overnatting på Åndalsnes

Ta kontakt så syr vi sammen en pakke for deg, inkludert aktivitet og overnatting!

Samarbeidspartnere

Skal du til Åndalsnes så anbefaler vi å sjekke ut disse også

Sødahlhuset

Sødahlhuset er en sjarmerende kafe midt i sentrum av Åndalsnes. I kafeen er det også verksted og utsalgsted til kreative damer og alle gjestene som kommer innom er de mest takknemmelige du kan tenke deg. De har fokus på gjenbruk, kortreist og bærekraftig mat.

Sødahlhuset Facebook

Foto: Matti Bernitz Pedersen

Tindesenteret

Sjå og opplev den spennende historien til tindesporten i Åndalsnes, og prøv en av Norges høyeste klatrevegger innendørs.

Les mer om Tindesenteret 

Romsdalsgondolen

Ta gondolen opp til Nesaksla, eller avslutten turen over Romsdalseggen med en luftig gondoltur ned igjen

Les mer om Romsdalsgondolen