Guidet dagstur

Opplev den beste padlingen Sunnmøre har å by på

Opplev den unike UNESCO-verdensarvfjorden Tafjorden skjermet for cruisetrafikk, den skjulte perlen Hjørundfjorden eller padle gjennom Jugendbyen Ålesund! Erfarne guider fra Uteguiden tar deg meg på en uforglemmelig tur der naturopplevelsen, sikkerhet og lokal mat står i fokus.

Vi har turer på flere lokasjoner på Sunnmøre – ta en titt i oversikten her for turer i området. Fra alle basene tilbyr vi også utleie av kajakker.

Ålesund

Se Jugendbyen fra en havkajakk

Bli med på en helt spesiell og sentrumsnær kajakkpadling midt i Ålesund sentrum. Turen har utgangspunkt i Uteguidens lokaler plassert midt i Brosundet. Padle deg rolig gjennom Jugendbyen før du slår følge på en av flere ulike turer.

Valldal

Storslått natur skjermet fra båttrafikk

Med Valldal som utgangspunkt kan du oppleve stillhet og ro på Norddalsfjorden og i UNESCO-verdensarvfjorden Tafjorden. Begge er skjermet for cruisetrafikk og større båter. Nyt den unike naturen med fosser som dundrer i fjorden, idylliske fjellgårder og ikke minst en fjord som er uoppdaget og vår lille hemmelighet. Sjekk de forskjellige turene og finn en som passer for deg!

Hellesylt og Hjørundfjorden

Fra Sunnylvsfjorden til Geirangerfjorden
En annen fascinerende kajakktur, hvor du kan oppleve fjordlandskapet med Hellesylt som utgangspunkt. Dette er en dagstur som også passer for familier. Alternativt kan du bli med på en fantastisk todagerstur gjennom hele verdensarvfjorden Geirangerfjord, hvor vi ender opp i Geiranger.

En bortgjemt padleperle
Hjørundfjorden er en relativt ukjent fjord midt i Sunnmørsalpane som absolutt er verdt å få med seg. Her kan du padle i fred og ro blant noen av Norges mest kjente og villeste fjell. Turen i Hjørundfjorden er en heldagstur der du får oppleve det beste denne fjorden har å by på av padling, dyreliv og utsikt. Startpunkt på Øye i fjordarmen Norangsfjorden.

Utleie havkajakk

Hos oss kan du leie alt du trenger av utstyr til det neste padleeventyret ditt! Velg om du vil hente utstyret i Ålesund, Stranda eller Valldal.

  • Enkle havkajakker
  • Doble havkajakker
  • Padleårer, vest og spruttrekk
  • Telt
  • Annet turutstyr

Våttkort er påkrevd for leie av enkeltkajakk. Skal du padle alene krever vi grunnkurs. For å leie en dobbelkajakk trenger du ikke kurs, men må ha tidligere erfaring.

Utleieportal