Juving

Juving i Valldal

Action for alle

Juving handler om å forflytte seg gjennom et elvejuvet og kan gjøres på mange forskjellige måter. Vi har satt en unik løype som byr på balansering på tau, hopping ned i juvet, klyving, zip-line og svømming i det heftige juvet rett nedenfor Gudbrandsjuvet ved Valldal!

Her er du garantert en actionfylt tur du sent vil glemme!

Dette er en aktivitet vi tilbyr sensommer og høst når vannføringen ikke er for høy.

Gudbrandsjuvet

Sikkerhet og moro

Juvingen foregår like ved Gubrandsjuvet, ca 15km fra Valldal sentrum i retning Trollstigen. Vi holder oss i et parti av elva der vannet renner rolig gjennom spektakulære formasjoner i fjellet. Her har vi laget en løype med ulike hindringer som vi må passere, vi starter lengst oppe i juvet og beveger oss nedover.

Første utfordring er en via-ferrata ned i juvet. Derifra tar vi oss over elven ved å balansere på tau som er strukket over til den andre siden. Etter å klatret ytterligere og forsert en balanseline møter vi det første hoppet ifra 3 meters høyde. Videre tar vi oss opp på fjellet igjen før det blir mer moro med hopping, bading, klatring og zip-line. Det hele avsluttes med en felles svømmetur ned styrket i enden av juvet.

Hvor høyt en må hoppe?

Du trenger bare hoppe fra 3 meter, noe de absolutt fleste klarer. Det er mulig å unngå å dette hoppet også, men vi anbefaler å hoppe fra denne høyden for at en skal få mest utav opplevelsen. Det høyeste er 12 meter, men det er kun for de tøffeste!

Vi har hopp fra 1 til 12 meter høyt.

Hvor møter en opp?

Møt opp på kontoret våres i sentrum av Valldal. Adressen er Grandegata 38,6210 Valldal.
Vi organiserer transport tur/retur Gudbrandsjuvet.

Tilleggsinformasjon

Ta med

Ullundertøy er fint å ha under drakten for bedre varme og komfort. På kalde dager, ta gjerne med en tynn ull lue og en buff. Husk også tørt undertøy til etter turen. En liten handduk er kjekt å ha med.

Utstyr

Alt nødvendig utstyr er inkludert. Du får utdelt våtdrakt, våtjakke, sko, redningsvest, hjelm, klatresele og sikkerhetsslynge.

Begrensninger

13 års aldersgrense (det året en fyller år)

Normal fysisk form

Svømmedyktig

Edru – det er ikke lov å nyte alkohol før turen eller undervegs.

Se våres sikkerhetsregler for detaljert informasjon

Sikkerhetsregler:

Du er pliktig til å lese våre sikkerhetsregler og sende inn egenerklæringsskjema for å delta på våres kurs og turer.

Booking

Sikre deg en fantastisk tur her

Vil anbefaler å bestille på nettsiden senest dagen i forveien.

Vi arrangerer daglige turer frå midten av Juli og ut september.
Turene starter kl. 11.00, og i tillegg 12.30 & 15.30 i høgsesong.

Sesongen varer fra midten av juli til slutten av september. Vi kan dessverre ikke starte tidligere da det er for mye vann i elven.