Juving

Juving i Valldal

Action for alle

Prøv juving, en fantastisk naturopplevelse i det heftige juvet rett nedenfor Gudbrandsjuvet ved Valldal!

Følg en spennende og utfordrende løype gjennom juvet, som innebærer en Via ferrata-klatresti, vaierbroer, hopping ned i juvet, klatring, Zipline og svømming. Her er du garantert en actionfylt tur du sent vil glemme!

Dette er en aktivitet vi tilbyr sensommer og høst når vannføringen ikke er for høy.

Gudbrandsjuving

Sikkerhet og moro

Juvingen foregår like ved Gubrandsjuvet, ca 15 km fra Valldal sentrum i retning Trollstigen. Vi holder oss i et parti av elva der vannet renner rolig gjennom spektakulære formasjoner i fjellet. Her har vi laget en løype med ulike hindringer som vi må passere, hvor vi starter lengst oppe i juvet og beveger oss nedover.

Oppmøte er ved lokalene til Uteguiden i Valldal sentrum. Her får du utdelt det nødvendige utstyret som kreves for en tur gjennom juvet. Våtdrakt, flytevest og sko gjør at vi holder varmen i det kalde elvevannet, mens hjelm, klatresele og sikkerhetsslynger gjør at vi kan ferdes sikkert ved rappellering og klatring.

Herfra rusler vi bort til kanten av juvet der juvingen starter. Her vil en dyktig instruktør gå gjennom alt som skal skje og det du trenger å vite for å kunne ta deg gjennom juvet på en tryggest mulig måte. Vi splitter gruppen opp i maksimalt 6 deltagere per instruktør slik at hver delgruppe får sin egen guide gjennom løypen.

Første utfordring er en klatresti, Via ferrata, ned i juvet. Derifra tar vi oss over elven ved å balansere på et tau som er strukket over til den andre siden. Etter å klatret litt og forsert en balanseline møter vi det første hoppet fra tre meters høyde. Videre tar vi oss opp på fjellet igjen før det blir mer moro med hopping, bading, klatring og Zipline. Det hele avsluttes med en felles svømmetur nede i stryket ved enden av juvet.

Transport

De fleste ønsker å kjøre egen bil fra kontoret vårt i Valldal til Gudbrandsjuvet (ca. 15 km mot Trollstigen). Da trenger du ikke følge oss tilbake til kontoret etter turen. Du leverer tilbake utstyret og bekledningen du fikk utdelt ved Gudbrandjuvet etter turen. Ønsker du derimot transport sammen med oss, gir du beskjed om dette når du bestiller. MERK: Du vil spare 30–45 minutter på å kjøre egen bil, da du slipper å følge oss tilbake etter juvingen.

Booking

Sikre deg en fantastisk tur her

Vil du bli med på juving, må den bestilles her på nettsiden senest dagen i forveien.

Det må minst være fire påmeldte for at vi skal arrangere turen. Du kan bestille tur selv om dere er færre enn fire personer, men vil da ikke få turen bekreftet før det er fire eller flere påmeldte deltagere. Dette vil du få informasjon om på e-post så snart minimumsantallet er nådd.