Ålesund

Gjør deg klar til å utforske noen av Norges mest kjente natur- og kulturattraksjoner. Ålesunds vakre jugendstilarkitektur er viden kjent.

En vrimmel av fjorder, øyperler og fjell på Sunnmøre venter på å begeistre deg. Bredden av opplevelser gir deg en utsøkt frihet til å velge akkurat den ferieopplevelsen du søker – hele året.

Adventure Capital of the Fjords

Ålesund – en by med karakter

Vakre Ålesund ligger helt nord i det vestlandske fjordlandskapet og omfatter flere øyer som strekker seg ut i Atlanterhavet, med de spektakulære Sunnmørsalpene i bakgrunnen.

Bli med på sykkelvandring mellom de spisse bygningene eller kajakkpadling i Brosundet. Arkitekturen er preget av en svært fascinerende historie og en opprinnelig definert plan over byen. Etter at store deler av Ålesund brant i 1904 ble det nemlig bestemt at bygningene skulle gjenoppføres i Jugendstil, som preget mye av arkitekturen i Europa rundt århundreskiftet. Ingen andre byer i Norge har så mange spir og tårn som Ålesund, for ikke å snakke om fasadenes detaljerte ornamenter og figurer.

Vil du nyte en fantastisk utsikt over byen, finner du veien til utsiktspunktet på toppen av byfjellet Aksla via sentrum. Du kan velge å gå de 418 trappene opp fra Byparken eller kjøre runden rundt Aksla og opp via elsykkel. Spør du oss, er nok det siste alternativet vår favoritt!

Adresse

Uteguiden Ålesund – Notenesgata 3 – 6004 Ålesund

Sommeraktiviteter i Ålesund

By, øyer og hav

Vinteraktiviteter i Ålesund

Ferieopplevelser hele året

Overnatting i Ålesund

Ta kontakt, så hjelper vi deg å sy sammen en pakke med aktivitet og overnatting

Våre samarbeidspartnere

Skal du til Ålesund? Da anbefaler vi å besøke disse

Atlanterhavsparken

Opplev mating av fisker og dyr, krabbefiske og kontaktbasseng. Ta turen ut til vannets og dyrene i havets verden, med vannlekepark, seler, otere og pingviner.

atlanterhavsparken.no

Visit Ålesund

De lokale turistkontorene kan gi deg god og nyttig informasjon på veien, samt hjelp til å booke aktiviteter og rundturer.

www.visitalesund.com

Visit Flåm

Oppdag de majestetiske Sunnmørsalpene fra den storslåtte og 35 km lange Hjørundfjorden fra Ålesund til Øye. Her reiser du gjennom urørt natur i et dramatisk, barskt og variert fjordlandskap, rikt på historie.

www.visitflam.com